Trebuie sa mai reamintesc aici , că de cîteva luni, am depus Contestație, în timp de 45 Zile de la data Deciziei, Casa de Pensie, nu-mi recunoaşte doar Grupa 2 de lucru....cu toate că în Cartea de muncă stă cu totul altceva.
Trebuie să existe o Comisie sau o alta forma juridică care sa analizeze Cartea de munca, să decidă pînă la urma urmei perioadele unde eu am lucrat şi la Grupa 1.
Ce ar mai trebui să fac în Cazul meu?
Mulțumesc
Puteti deschide actiune in instanta impotriva casei judetene de pensii si sa solicitati instantei sa aprobe efectuearea unei expertize tehnice judiciare in specializarea protectia muncii.
Trebuie sa stiti ca expertiza se poate efectua numai in baza documentelor existente la firma unde ati lucrat. Documentele trebuiau intocmite de firma in conditiile legii valabile in perioada aflata in discutie. Documentele aveau nevoie de avizul ITM si apoi firma trebuia sa nominalizeze lucratori pe locuri de munca incadrate in grupa de munca.
Expertul nu intocmeste aceste documente doar le studiaza si se pronunta.
Contestatia trebuia facuta cu respectarea art.139 din legea 127/2019.
(1)Deciziile emise de casele teritoriale de pensii pot fi contestate, în termen de 45 de zile de la comunicare, la instanța judecătorească competentă.
(2) Deciziile emise de casele teritoriale de pensii în intervalul cuprins între data intrării în vigoare a prezentului articol și data intrării în vigoare a prezentei legi se contestă potrivit prevederilor alin. (1).
(3) Deciziile necontestate în termenul prevăzut la alin. (1) sunt definitive.
Art.182 din legea 127/2019
(1) Prezenta lege intră în vigoare la data de 1 septembrie 2021, cu excepția:
c) art. 139, art. 145, art. 148 alin. (2), art. 157 alin. (2) și (5) și art. 183 alin. (1), care intră în vigoare la 3 zile de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 563 din 9 iulie 2019