avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... sediu social fara activitate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

sediu social fara activitate

buna ziua! o cunostinta de a mea m-a rugat sa-i fac sediu firmei sale un SRL (fara activitate) in garsoniera mea care e locuita de mine. Mentionez ca firma e infiintata la Craiova si vrea sa o transfere in Bucuresti .Ce acte ar trebui sa fac si daca am taxe de platit la administratia financiara?Cum se procedeaza?
Va multumesc!www.avocatnet.ro/images/smil...
Cel mai recent răspuns: C.A. Tamara Lenz , Avocat 14:14, 2 Decembrie 2009
Daca este vorba de un contract de inchiriere, proprietarul avea obligatia sa inregistreze acel contract la administratia financiara pentru a plati impozitul pe venit, daca este vb de un comodat acesta nu se inregistreaza intrucat nu are pret.

Refetiror la actele necesare pentru schimbarea de sediu este nevoie de:
- hotarare AGA pentru schimbarea de sediu+contorul de cuvinte;
- act constitutiv actualizat;
- dovada spatiului pentru sediul din bucuresti;
- titlul de proprietate pt noul sediu - fotocopie;
- dc este vorba de un imobil cu mai multe apartamente - avizul comitetului executiv si acordul vecinilor (sus-jos, stanga-dreapta);
- certificatul de inregistrare - original;
- certificatul constatator de la seiul actual - original - daca aveti;
- 2 timbre judiciare de 0.15 lei
Acte se depun la ORC unde isi are sediul firma acum.
Se platesc taxe la ORC pentru inregistrarea mentiunii.
Bafta!
Va trebuie un contract de inchiriere (fapt ce genereaza declaratii si taxe) sau de comodat (mai simplu, fara consecinte fiscale banesti); in orice caz trebuie sa constientizati faptul ca organele de control au dreptul sa controleze la sediul firmei existenta si corectitudinea documentelor firmei.

Succes!
Contractul de comodat pe o perioada determinata ar fi de preferat . Asa cum spunea si colegul nostru Dl. fplopeanu contarctul de comodat nu genereaza obligatii fiscale din partea dvs)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu secundar firma andreea20ro andreea20ro buna ziua,ce acte trebuiesc la administratia financiara pentru infiintarea unui sediu secundar? multumesc frumos (vezi toată discuția)
Acte necesare schimbare sediu Altheea Altheea Buna ziua, In cazul schimbarii sediului unei firme, persoana care depune actele la Registrul Comertului are nevoie de procura speciala legalizata data de cei ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu pfa hadassa hadassa Buna ziua! As dori sa aflu de ce acte este nevoie pentru o schimbare de sediu profesional Pfa din Bucuresti intr-o localitate din Ilfov.(stiu de Cererea tip ... (vezi toată discuția)