avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Azil cetatean gambian in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Azil cetatean gambian in Romania

Buna ziua,

Doresc sa stiu ce solutie exista pentru un cetatean gambian, aflat in Germania, caruia i s a refuzat azilul politic, avand hotarare finala. Este vorba despre partenerul meu.
Am putea veni in Romania sa ne casatorim?
Care ar fi procedura de intrare in tara pentru el?
Ar putea cere azil politic si sa ne casatorim? Daca da, cat dureaza pana cand are dreptul sa se intoarca in Germania, unde locuim acum?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 11:23, 1 Noiembrie 2019
In cadrul UE se cere azil in prima tara din UE in care a pus piciorul. In general alte tari din UE nu-i mai acorda azil politic.

Reintregirea familiei este cu totul alta mancare de peste decat azilul politic. Daca va casatoriti si aveti suficiente venituri pentru a-i sustine sederea pe teritoriul Romaniei sau alte tari din UE, n-are nicio legatura cu azilul politic. Atat sa nu aiba interdictie, ca atunci e mai greu de rezolvat.

Casatoriile incheiate in scop de frauda de imigrare se pedepsesc penal.
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2019
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea unui certificatde casatorie strain iacob_raluca iacob_raluca m-am casatorit cu un cetatean pakistanez in GRECIA la Ambasada Pakistanului in decembrie, de la Ambasada Romaniei m-au indrumat sa vin in RO si sa ... (vezi toată discuția)
Interzicere intrare in romania 5 ani cecilia23 cecilia23 Buna ziua! As vrea sa ma casatoresc cu un barbat din tunisia. El a venit cu viza studii in romania si apoi a plecat ilegal in ungaria dar a fost prins si ... (vezi toată discuția)
Cetatenie - casatorie cu cetatean marocan mihai_adrian mihai_adrian Buna ziua. Sora mea se afla momentan in Italia. Ea vrea sa se casatoreasca cu un marocan (aflat si el in Italia) in Romania. Intrebarea este: daca vin in ... (vezi toată discuția)