avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari_datorii restante apartament ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari_datorii restante apartament vandut

Buna ziua,
Avem urmatoarea speta: s-a vandut un apartament dintr-un bloc de locuinte. La momentul vanzarii apt nu avea datorii, asociatia a eliberat in acest sens adeverinta necesara la notariat spre vanzare. Problema este ca dupa incheierea ctr de vz/cump, fostii proprietari au continuat sa locuiasca in apt pana la un moment dat (o luna - doua, nu stiu exact), si nu au mai vrut sa plateasca intretinerea atunci cand au plecat fizic din bloc. Catre cine ne indreptam pentru recuperarea datoriilior restante? Catre fostii proprietari, cau catre actualii? Precizez inca odata: la momentul incheierii contractului de vz/cump. datoriile apt erau zero.
multumim frumos,
Cel mai recent răspuns: Anonim7777 , utilizator 18:31, 25 Octombrie 2019
Buna ziua,
Intrebati noi proprietari cand au fixat data de mutare si cum s-au inteles sa mai ramana in apartament acea luna.
Ar trebui sa scrie in contractul de vanzare-cumparare data eliberari apartamentului.
Le-a fost restituit fondul de rulment fostilor proprietari?
Daca fostii proprietari au mai ramas in apartament dupa incheierea contractului de v/c inseamna ca au avut acordul noului proprietar. Discutati cu noul proprietar si vedeti daca a existat vreo intelegere intre ei in privinta platii intretinerii.
fondul de rulment nu acoperera datoria ... si oricum, apartine fostilor pp, deci nu poate fi utilizat pentru compensarea datoriilor. Nu se specifica nimic in contract legat de data elibararii apt.

cyan a scris:

Daca fostii proprietari au mai ramas in apartament dupa incheierea contractului de v/c inseamna ca au avut acordul noului proprietar. Discutati cu noul proprietar si vedeti daca a existat vreo intelegere intre ei in privinta platii intretinerii.

Asociatia de proprietari nu este interesata de intelegerile care au existat sau nu intre vz si cump.
Asociatia doreste sa stie pe cine actioneaza in judecata. Pe fostii pp, sau pe actualii? Cum este corect dpdv juridic?
Multumim frumos,

Anonim7777 a scris:

fondul de rulment nu acoperera datoria ... si oricum, apartine fostilor pp, deci nu poate fi utilizat pentru compensarea datoriilor. Nu se specifica nimic in contract legat de data elibararii apt.

cyan a scris:

Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2019
Anonim7777, utilizator
Juridic...esti proprietar din momentul semnari contractului, daca nu este stipulata o alta data in el.
Asa ca...va indreptati impotriva noilor proprietari.

Alte discuții în legătură

Problema fondului de rulment danielamrom danielamrom Buna ziua. La sfarsitul anului 2015, mai precis pe 30 octombrie, am achizitionat un apartament. In momentul semnarii contractului, fostul proprietar a ... (vezi toată discuția)
Achitare datorii ioanadoljenco ioanadoljenco Buna ziua, In sept 2011 sora mea a achizitionat un apartanemt. La predarea apartamenului fostii proprietarii aveau obligatia sa achite toate datoriile, insa ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Am cumparat un apartament in luna martie si pe 01.03.2018 am semnat actele. Vanzatorul a adus adeverinta de la asociatia de locatari emisa in ... (vezi toată discuția)