avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general la ce pret vand o masina din firma taxi???
Discuție deschisă în Contabilitate în general

la ce pret vand o masina din firma taxi???

buna ziua,ma confrunt cu o problema foarte delicata si nu stiu cu sa o rezolv.
In anul 2006 am cumparat un logan pe care l-am inchiriat la firma de taxi a cumnatului meu.In 2007 cand s-a schimbat legea care spunea ca firmele de taxi trebuie sa aiba toate masinile in proprietate ceea ce am si facut am vandut masina firmei cumnatului, dar intre timp firma avand 300 de mil datorie la fisc masinile au fost scoase la licitatie,dar spre norocul meu nu sau vandut dar cumnatul a reusit sa plateasca datoriile.deci eu cum pot sa-mi scot masina din firma fara sa fiu pusa la plata tva si impozit profit si daca are legatura pretul de vanzare al masinii cu evaluarea fiscului?????X-(
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2009
sorinaae2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: LUST EXPERT , Consultant fiscal 10:57, 3 Decembrie 2009
Cumnatul dumneavoastra va fii nevoit sa va vinda masina cu factura si contract de vinzare-cumparare,iar daca dinsul este si platitor de tva va fi nevoit sa va calculeze si tva; cu evaluare fisc nu are nici o legatura si nici cu impozitul pe profit!
N-ar strica ca domnul cumnat sa aibe si un document emis de AGA sau de actionariat in care sa se arate ca se vinde masina dintr-un motiv oarecare, ca sa nu aibe ulterior probleme cu fiscul!
Un pret corect de rascumparare puteti afla de pe site-ul auto:automarket, parca in functie de km, putere , data fabricatiei!
In primul rind masina trebuie sa fie scoasa de sub sechestrul finantelor.Ulterior firma poate vinde masina la ce valoare vrea dar este bine sa fie la pretul pietei sau macar la valoarea ramasa neamortizata.Factura va contine si TVA.
buna ziua si multumesc foarte mult pt raspuns dar as vrea sa va rog sa-mi explicati de ce nu are nici o legatura cu evaluarea de la fisc sau o lege ceva ,pentru ca as vrea sa ma un as in maneca cand ma voi duce la negocieri deoarece el este convins ca trebuie sa puna in factura pretul pus de evaluatori,si va mai rog sa-mi spuneti exact procedura care trebuie sa o fac astfel incat sa nu poata fi incarcata factura deoarece el imi spune ca trebuie sa platesc si tva (ceea ce am inteles) dar de ce si impozit pe profit?de fapt este o vanzare fictiva doar sa o scoatem din firma pe numele meu si vreau sa stiu pretul minim care poate fi scris pe factura si egalitatile contabile ca sa pot sa discut contabiliceste pe baza de legi si egalitati contabile .
multumesc mult
Fiscul face evaluarea in vederea executarii silite.Chiar si asa,in urma licitatiilor pretul poate scadea si cu 50%...Nu are nici o legatura evaluarea in vederea vinzarii facuta de fisc si cu vinzarea ulterioara scoaterii de sub sechestru.Daca masina se vinde cu valoarea ramasa neamortizata nu este nici un profit deci nu se plateste impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scot din contabilitate un leasing schmaria62 schmaria62 Buna ziua Poate sa-mi spuna cineva cum pot scoate din contabilitate un leasing auto pe care patronul dupa terminarea leasing-ului l-a inscris pe numele sau ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijl.fixe sub valoarea irinacosiba irinacosiba Buna seara! Am urmatorul caz: am avut pe firma o masina la valoarea de 20000 lei, masina care nu era amortizata integral. Am vandut masina la o valoare mai ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloace fixe georgix georgix 1 . As vrea sa aflu in ce conditii pot vinde un mijloc fix la persoane fizice? este legal cu factura si chitanta prin caserie? 2. Daca un angajat strica un ... (vezi toată discuția)