avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vanzare masina fără act de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Vanzare masina fără act de vanzare cumparare

Buna ziua. Ma aflu in urmatoarea situație. În data de 26.10.2019 am vândut o masina personala prin intermediul unui site. Pers respectiva a venit, i a placut masina, a sesizat ca sunt unele probleme si defecțiuni la masina dar a zis ca e ok si o repara el. Tip.ul nu il avea facut expirase tot recent si a zis la fel ca nu e o problemă ca il face el. I.am dat toate actele masinii mai putin certificatul fiscal care urma să il eliberez luni. Act de vanzare cumparare nu am avut cum sa il facem fiind sambata iar acesta m.a convins ca e usor de scos in lipsa lui ca si cumpărător. Contravaloarea masinii mi a achitat.o cash.
Azi 27.10 ma suna ca el își vrea banii inapoi, ca masina arunca ulei ca are toate defecțiunile de care el ma asigură că le repara el ca nu e problemă. Iar acum se pare ca si.a schimbat radical parerea. A si facut proba cu masina a condus.o de fata cu mine, a si intrat în vreo două gropi timp in care eu am înghițit în sec :)).
În altă ordine de idei, eu nu am de unde sa stiu ca el nu a facut nicio modificare la masina in tot acest timp.
Cum pot rezolva problema? Fiscalul urma sa il trimit prin urgent cargus sau fan pt ca asa era el de acord.
Cel mai recent răspuns: Alexalivia , utilizator 20:01, 27 Octombrie 2019
Trebuia sa fi incheiat act scris.
Acum v-ati complicat.
Ar trebui mers la service pentru a se face verificari.
Tip.ul nu il avea facut expirase

Probabi ati intentionati sa consemnati itp
Va confruntati cu situatie delicata de vreme ce la inmanarea vehiculului nu ati incheiat si formalitatile legale
Daca nu solutionati amiabil,posibil ca speta sa se solutioneze in instanta
Multumesc pentru raspuns, singura chestie pe care nu am inteles.o de la cumpărător a fost cand mi.a zis ca se poate semna de către mine in locul lui pt ca pe el il intereseaza fiscalul sa il obțin nu neapărat contractul de vanzare cumparare.
Se poate si asa daca el mi.a dat acordul verbal? Am doar o copie după c.i al lui si o copie după civ.ul masinii
Nu ma pricep deloc in domeniu...
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2019
Alexalivia, utilizator
ati semnat dvs in locul lui pe contractul de vanzare? de ce? se cheama fals si (poate) si uz de fals. v-ati complicat rau de tot
Nu am semnat nimic, dar ca sa scot eu fiscalul ar trebui sa fac asta, el fiind de acord cu acest lucru,( chiar el m.a îndemnat) in momentul in care mi.a dat banii pe masina pt ca el nu e din bucurești

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe cine reclama? vânzător sau service? mihaidavid mihaidavid Buna seara! Acum un an am cumpărat de la o firma renumita, să.i zicem E o mașină de spălat vase și una de rufe. De la început au avut probleme respectiv ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma cu 7 zile am incheiat un contract vanzare ... Jhonny123 Jhonny123 Buna ziua! In urma cu 7 zile am incheiat un contract vanzare cumparare pt un auto sh.dealerul m-a asigurat ca masina nu are nevoie de nicio investitie.dupa ce ... (vezi toată discuția)
Ce o sa mi se intample daca cineva a facut o plangere penala asupra mea pentru ca l.am lovit? Popescu Vlad Popescu Vlad Sunt minor am 14 ani si un coleg care are handicap in acte a spus intr.o zi profesorului ca nu am venit la scoala pentru ca m.am dus sa ma sinucid pentru ca ... (vezi toată discuția)