avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! In urma cu 7 zile am incheiat un contract ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! In urma cu 7 zile am incheiat un contract vanzare ...

Buna ziua! In urma cu 7 zile am incheiat un contract vanzare cumparare pt un auto sh.dealerul m-a asigurat ca masina nu are nevoie de nicio investitie.dupa ce am mers cu ea am vazut ca am fost pacalit.pot rezilia contractul? Daca da ce motiv pot invoca?
Cel mai recent răspuns: Jhonny123 , utilizator 09:37, 8 Septembrie 2020
Depinde de ce scrie în contractul de vânzare, și depinde de natura defecțiunii. Dacă aceasta putea fi constatată de către dumneavoastră la cumpărare, e cam greu de invocat prezența unui viciu ascuns.
Am doar factura fiscala pe care este specificat nr de km.am intrebat de respectiva problema si am fost asigurat ca nu este un defect ci ca asa este la modelul respectiv.masina este luata prin credit auto.pot renunta la credit daca vanzatorul nu accepta sa.primeasca masina inapoi?

Cabinet avocat Mihai Gaita a scris:

Depinde de ce scrie în contractul de vânzare, și depinde de natura defecțiunii. Dacă aceasta putea fi constatată de către dumneavoastră la cumpărare, e cam greu de invocat prezența unui viciu ascuns.

Văd că nu dați detalii suficiente. Despre ce defect discutăm ? Și de ce nu aveți un exemplar din contract ?

În ce privește creditul auto, acesta nu are nicio legătură cu raporturile juridice dintre dumneavoastră și vânzător.
Dupa ce am semnat actele vanzatorul mi.a dat contractul de credit actele masinii factura fiscala eliberata de firma si factura fiscala dintre el si vanzatorul din germania.
Imi cer scuze nu ma pricep asa bine.
Este vorba de pompa de inalta presiune din ceea ce spune mecanicul dar mai tarziu am programare la service si revin cu detalii

Văd că nu dați detalii suficiente. Despre ce defect discutăm ? Și de ce nu aveți un exemplar din contract ?

În ce privește creditul auto, acesta nu are nicio legătură cu raporturile juridice dintre dumneavoastră și vânzător.

Masina prezinta scurgeri de ulei de la cutie si motor si baga benzina in ulei, fapt ce duce la uzura prematura a motorului si la implozie.
In legatura cu creditul este facut la firma de unde am luat masina si as putea rezilia contractul in primele 14 zile.

Jhonny123 a scris:

Dupa ce am semnat actele vanzatorul mi.a dat contractul de credit actele masinii factura fiscala eliberata de firma si factura fiscala dintre el si vanzatorul din germania.
Imi cer scuze nu ma pricep asa bine.
Este vorba de pompa de inalta presiune din ceea ce spune mecanicul dar mai tarziu am programare la service si revin cu detalii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara,in urma cu o luna am cumpărat o mașina de la un ... bocanceag@gmail.com bocanceag@gmail.com Buna seara,in urma cu o luna am cumpărat o mașina de la un dealer auto,dupa 1 luna de zile mașina s-a defectat,de vina ar fi motorul, piston topit,bucati ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumpărare Buzdugan Cristian Buzdugan Cristian Buna ziua ,am cumpărat acum 10 zile o mașină second hand de la o persoană care mi.a garantat că mașina nu are niciun defect. Am facut si o proba cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in data de 12. 12.2023 am achizitionat un autoturism ... Cristi855 Cristi855 Buna ziua! In data de 12. 12.2023 am achizitionat un autoturism in valoare de 11600 euro de la un dealer auto din localitatea Targoviste. In prima faza am fost ... (vezi toată discuția)