avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua! In data de 12. 12.2023 am achizitionat un ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua! In data de 12. 12.2023 am achizitionat un autoturism ...

Buna ziua! In data de 12. 12.2023 am achizitionat un autoturism in valoare de 11600 euro de la un dealer auto din localitatea Targoviste. In prima faza am fost la un service din apropiere pt a face o diagnoza auto (test de noxe, si verificare daca masina este in regula) nu sunt sigur dar baiatul de a verificat masina (90% a fost sunat si de acest dealer) inainte sa ajungem la acel sevice ( am convorbirea telefonica cand imi spune ca a vorbit la acel sevice si trebuie sa asteptam 20 de min sa ne prea un baiat)
Dupa verificare baiatul ne a spus ca masina este in regula testul de noxe a iesit ok si doar un senzor da erroare (dar nu este nimic grav deoarece acel senzor este destinat masurari presiuni in habitaclul masinii) Dupa toate acestea am decis sa cumpar masina, la o sapt am mers la RAR pentru a inscrie masina dar aici am fost respins la noxe care erau peste limita cu mult.
Am decis sa merg la alt service (reprezentanta mazda) unde acestia au constatat mai multe nereguli. Scurgeri de ulei, turbina defecta, injectoare, DPF anulat, (gaurit pt a putea trece gazele si a nu limita masina) acest lucru nu este legal.
Am contactat vanzatorul pt a ne intelege amiabil deoarece costurile reparatiile sunt foarte mari, dar acesta refuza sa coopereze. Spunandu mi ca masina a fost buna, si daca vreai 2000 ron sa mi cumpar un DPF sh.
Exista vreo solutie pentru a mi putea recupera banii? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cristi855 , utilizator 12:18, 29 Februarie 2024
doar prin judecata.
nu sunt sigur dar baiatul de a verificat masina (90% a fost sunat si de acest dealer)

sa fiti sigur, dar nu puteti dovedi
Multumesc de raspuns! Eu am mers pe increderea a celor de la service daca mi au spus ca masina nu are nici o problema. Daca eu as fi putut vedea scurgerile de ulei, DPF modificat atunci cu siguranta numai luam masina. Vanzatorul sunt sigur ca stia de dpf ul anulat. Noxele si verificarea dpf ul si a turbinelor este un proces destul de amplu nu se poate vedea cu ochiul liber.

La service ati achitat ceva, onorariu/factura de verificare auto?

Daca ati platit aceasta verificare si aveti dovada va puteti indrepta catre ei cu o plangere la politie pentru inselaciune, chiar si in civil, pentru daune.
La fel si impotriva acestui dealer ( samsar), pentru ascunderea defectelor... dar mai toti nu au nimic pe numele lor si daca eventual castigi procesul cu ai ce recupera/executa silit... si mai ramai si cu paguba procesului ( onorariu avocat, eventuale expertize, timp pierdut...).
Da am bonul fiscal!
L am pastrat. Aseara am depus si o cerere catre ANPC si pt (dealer ul auto si catre acel service).

Bună seara,
Aveți factura de achiziție a mașinii? Pentru ca, dacă nu aveți, plângerea la OPC va fi clasată.
Succes și numai de bine!

Alte discuții în legătură

Buna seara,in urma cu o luna am cumpărat o mașina de la un ... bocanceag@gmail.com bocanceag@gmail.com Buna seara,in urma cu o luna am cumpărat o mașina de la un dealer auto,dupa 1 luna de zile mașina s-a defectat,de vina ar fi motorul, piston topit,bucati ... (vezi toată discuția)
Plangere penala inselaciune auto Saimir Saimir Buna ziua, Am cumparat in urma cu o saptamana [editat]un autoturism, la care mi s-a spus din partea vanzatorului ca masina nu are probleme tehnice, sau ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma cu 7 zile am incheiat un contract vanzare ... Jhonny123 Jhonny123 Buna ziua! In urma cu 7 zile am incheiat un contract vanzare cumparare pt un auto sh.dealerul m-a asigurat ca masina nu are nevoie de nicio investitie.dupa ce ... (vezi toată discuția)