Buna ziua. As dori un raspuns referitor la : in ziua de 18 iulie 2019 am depus dosarul de pensionare pt pensie anticipata fara penalizare - decizia ajunge in data de 17 oct 2019 cu pensie anticipata PARTIALA cu stagiul de cotizare de 40 ani si 19 zile, Penalizata fiind cu 6,6 , adica 100 de lei in fiecare luna, timp de 4 ani pina la virsta de 62 ani - si asta doar pentru 4 zile lipsa dintr-o luna ). Intre timp eu AM MAI LUCRAT 3 luni de la depunerea dosarului, deci in prezent am stagiul complet de cotizare de 40 ani si o luna si m-as incadra la pensie ant .fara penalizare. In momentul in care voi duce incetarea contractului , voi anexa si ADEVERINTA CARE DOVEDESTE CA TIMP DE 3 LUNI AM PLATIT CONTRIBUTIA. Se ia in calcul aceasta si se reface Decizia sau trebuie sa fac contestatie ? VA MULTUMESC !
Depuneti actele la casa judeteana de pensii si de la data inregistrarii se recalculeaza pensia si se emite o noua decizie. Plata se face incepand cu luna urmatoare celei in care depuneti documentele.
Carp Mircea
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
H.G.257/2011
Art.51
Stagiul de cotizare realizat în perioadele în care titularul unei pensii anticipate sau al unei pensii anticipate parțiale contribuie la sistemul public de pensii, având plata pensiei suspendată, potrivit legii, poate fi valorificat numai la stabilirea pensiei pentru limită de vârstă.
Aveti urmatoarea varianta:
Legea 263/2010
Art.106
(3) În termen de 30 de zile de la comunicare, decizia de pensie poate fi anulată la cererea titularului.