avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Daca folosesc eToro Ce taxe trebuie sa platesc?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Daca folosesc eToro Ce taxe trebuie sa platesc?

Vreau sa ma apuc de investitii folosind site-ul eToro. Si il voi folosi full time. Insa, nu stiu din punct de vedere legislativ, ce trebuie sa fac, daca trebuie sa fac vreo ceva in asa fel incat ANAF sa imi considere legitima activitatea pe eToro si sa nu ma trezesc peste ani ca imi vin nu-stiu-ce popriri.
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: lica88 , utilizator 04:39, 1 Februarie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebui sa depuneti la inceputul anului viitor, pentru activitatea din anul curent, declaratia unica si veti plati impozitul pe venit de 10% pe castigul in atfel de investitie din strainatate. Veti primi de la administratorii acelei platforme o lista de cont cu rezultatele activitatii din acest an si in baza ei completati declarata unica.
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2019
george-neagu, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Impozitul se plateste numai pentru veniturile din tranzactiile inchise. In sensul ca daca am cumparat si inca detin niste actiuni, nu voi declara si plati impozit pentru ele, decat in momentul in care le-am si vandut si am realizat efectiv venitul. Corect?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Corect.
Si presupunand ca in intergul an am avut 2 inchideri una de 100 de USD pe profit si alta de 20 de USD pe pierdere, se vor raporta 80 USD, corect? la ce curs USD/RON?
Nu sunt avocat sau contabil, însă am terminat recent de citit instrucțiunile pentru completarea declarației unice.
Din ce am văzut acolo, se folosește cursul mediu anual anunțat de BNR pentru anul în care s-a realizat profitul.

Dacă moneda nu este cotată de BNR (nu e cazul USD) se convertește mai întâi la o monedă cotată, apoi la RON.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe salariu c_berbec c_berbec Stimate Avocat doresc sa intreb , pe noul cod fiscal daca trebuie sa platesc impozit pe salariu obtinut in urma unui contract individual la o firma de foraj ... (vezi toată discuția)
Factura în usd; diferenta de curs Nguyen Nguyen Buna ziua. Intampin situatia urmatoare. Am un PFA neplatitor de TVA care factureaza catre un client din afara UE. Factura este emisa in USD, mentionand si ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venituri peer-to-peer lending senesan senesan Cum se declara venitul optinut de pe platforme Peer-To-Peer Lending (ex: MIntos) si cum se completeaza formularul daca esti persoana fizica? (vezi toată discuția)