avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie casa

Buna ziua. Asi dori sa construiesc o casa pe un teren care este in proprietatea socrului si fratele socrului. Terenul mai are 2 constructii, casa 90 mp si anexa 90, iar terenul are 820mp. Ei au dobandit terenul dupa decesul parintilor cota 1/2 socrul meu si 1/2 fratele socrului. Ei mai au 2 surori, care au renuntat la mostenire. Socrul ne-a propus sa construim in fundul curtii o casa cu sotia, iar unchiul sotiei este de acord. Care ar fi procedura legala ca sa putem construi pe acel teren si constructia sa fie pe numele nostru? Am inteles, ca daca dezmembram parcela atunvi nu primim AC terenul fiind prea mic. Daca ni-l doneaza, iar noi construim o casa, dupa aceea se poate dezmembra? Sau construim casa, si ulterior se face donatia sau act cumparare vanzare? Mi-e frica sa investim banii pe un teren care nu e al nostru...In prezent socrul locuieste in anexa (care de fapt e casa) si noi in casa , care dupa intelegerea verbala e al unchiului nevestii, iar tot verbal terenul + "anexa" e al socrului meu
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2019
ady88, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 15:42, 28 Octombrie 2019
Buna ziua,
Nu vad alte variante ce nu pot fi atacate in afara de contractul de vanzare-cumparare.
Discutati cu dumnealor sa va vanda o cota din mostenire/teren si sa va aigure un drept de servitute pana la acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de superficie anicutzzza anicutzzza Buna ziua, Unchiul si matusa mea vor sa imi dea un teren de 200mp din terenul pe care il detin ei, pe care este pozitionata si casa lor. Pe acesti 200 mp as ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau ... Florina112 Florina112 Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau să construiesc pe un teren care nu îmi aparține? Terenul a fost a străbunicii mele, ... (vezi toată discuția)
Se poate construi pe proprietatea altcuiva cu acordul sau? bugsy_io bugsy_io Buna ziua! Am o parcela de teren pe numele meu si doresc sa le construiesc socrilor o locuinta. Normal dupa bunul mers al lucrurilor ar trebui sa fac ... (vezi toată discuția)