avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident cu o persoana fara RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident cu o persoana fara RCA

am facut un accident cu o persoana care este vinovata pentru neacodrare de prioritate si pe deasupra nu avea nici RCA, asigurarea intraindu-i in viguare de ziua urmatoare. ne-am inteles amiabil si am declarat accidentul a doua zi prin formularul de intelegere amiabila direct la asigurare fara a mai merge la politie. acum asigurarea imi ofera o despagubire de 800 euro iar dauna mea este de 3000euro. Vinovatul mi-a promis ca in cazul in care nu-mi recuperez toata dauna de la asigurare ma va ajuta. dar au fost doar vorbe in vant . Va rog sa ma ajutati spunandu-mi daca in situatia mea mai pot face ceva sau am fost pacalit si raman cu dauna si 800 de euro care ii voi primi de la asigurare.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:38, 3 Decembrie 2009
Dvs. ce aasiguare va plateste 800?

Teoretic, in cazul unui accident in care vinovatul nu are RCA, pagubitul se poate adresa Fondului Victimelor Strazii (institutie ce despagubeste victimele in lipsa RCA).
Practic, stiu ca lor trebuie sa le prezentati insa procesul-verbal de la politie... Nu stiu daca va puteti adresa lor in cazul constatarii amiabile, dar puteti incerca sa ii contacatati (eu am gasit pe net informatii, cand am avut nevoie).

Destul de neobisnuit ca v-ati inteles in conditiile in care nu avea RCA... Cred ca fapta de a circula fara RCA valabil (adica inclusiv daca este incheiata azi dar acoperirea asigurarii incepe de maine) este infractiune. In locul dvs., as ameninta pe vinovat cu o mica plangere la politie daca nu plateste toata dauna.
Din cate am inteles din postul dv. initial, dv. ati asteptat o zi pentru ca rca-ul celuilat sofer sa intre in viguare, deci practic la momentul accidentului respectiv momentul incheieri intelegeri amiabile celalat sofer avea rca valabil ????
Din aceasta constatare amiabila reiese vina exclusiva a celuilalt sofer?
Daca da atunci aveti posibilitatea sa-l actionati in judecata pentru diferenta de bani, necesara pentru a va acoperi paguba suferita, respectiv pentru suma de 2200 euro.
da asa este am declarat accidentul cum ca sar fi intamplat ziua urmatoare, in formularul de constatare amiabila am complentat ca dansul este vinovat totul exact cum sa intamplat. Dar pot sa-l dau in judecata sa cer restul daunei? Mi-a spus cineva ca eu primind bani de la asigurare eu ar trebui sa ma judec cu asiguratorul ca nu imi da destui bani si nu cu cel ce am facut accidentul.
Vinovatul este asiurat la groupama fostul asiban iar cei de acolo miai evaluat masina ca fiind dauna totala si astia sunt bani care mi pot da. masina are 90000km un peugeot 106 din 2000 cu 800 euro care mi dau ei as putea sa-i cumpar doar computerul masini sau sa o vopsesc restul pe bani mei
Aveti grija sa nu mentionati ca ati declarat accidentul a doua zi pentru a intra in vigoare RCA persoanei vatamate....nu de alta , dar aveti riscul sa va alegeti si cu un dosar penal pentru fals in declaratii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident parcare, vinovatul parasind locul accidentului, cine suporta reparatiile zenmi zenmi Buna ziua! In situatia in care s a produs un accident una dintre masini lovind o masina in parcare,iar soferul vinovat pleaca de la locul accidentului lasand ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, refuz de despagubire din partea vinovatului geoman geoman am fost implicat intr-un accident rutier la care eu nu am fost vinovat am trecut in intersecie pe culoarea verde iar cealalta persoana pe culoarea rosie la ... (vezi toată discuția)
Cum se procedează în cazul unui accident ușor, cu pagube materiale mici? ContSters442557 ContSters442557 In cazul in care sunt lovit in trafic si accidentul e unul usor cu pagube mici ,eu decid sa declar accidentul la politie stiu ca in 24 de ore. Am cateva ... (vezi toată discuția)