avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TAXA DESCHIDERE SUCCESIUNE DE TIP INVENTAR PF SI PJ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TAXA DESCHIDERE SUCCESIUNE DE TIP INVENTAR PF SI PJ

DORESC SA STIU UN PRET ESTIMATIV DE LA NOTAR PE DESCHIDERE SUCCESIUNE DE TIP INVENTAR
problema se pune in felul urmator:
tatal a 2 copii se recasatoreste si decedeaza dupa 10 ani
la succesiune vin 3 copii si sotia supravietuitoare
2 copii, copiii din casatoria anterioara, opteaza pentru succesiunea tip inventar deoarece decedatul este coplatitor al unui credit pe pers fizica si asociat intr-o firma cu 70% care in ultimul an a mers in pierdere.
Cel mai recent răspuns: nicoletaburuiana , utilizator 13:46, 3 Decembrie 2009
buna ziua!
este vorba de acceptarea succesiunii sub beneficiu de inventar=mostenitorii raspund de pasivul succesoral numai in limita activului primit de la defunct.
nu stiu sa va spun costuri, functie de ce intra in masa succesorala.
mergeti la mai multe BNP si aflati costurile.
multumesc pt raspuns
pe persoana fizica este vb de un apartament si pe pers juridica nu stiu pentru ca nu ni s-au dat date
Referitor la taxele de succesiune , ele se calculeaza in functie de masa succesorala .
Orice notar public vi le poate calcula !
B-)
am inteles
cum acem cu firma, cum se procedeaza ca sa putem afla masa succesorala la data decesului?
cine plateste evaluarea firmei?
eu care cer succesiune tip inventar, sau firma?
mentionez ca sotia supravietuitoare are diferenta de 30% din firma si lucreaza impreuna cu fiul ei in firma, acesta avand parte de 1/4 din cei 70% ai tatalui decedat.
buna ziua!
cu privire la firma nu se face nicio evaluare.
in masa succesorala intra partile sociale care au o valoare nominala.
acea valoare nominala se aduce la masa succesorala.

Alte discuții în legătură

Bună ziua,vă rog să i-mi spuneti dacă am înțeles corect ... 21mai1964 21mai1964 Bună ziua,vă rog să i-mi spuneti dacă am înțeles corect urmatoarea problema::doi soți fără copii au facut testament iar dupa decesul unuia dintre ... (vezi toată discuția)
Succesiune ametist ametist Copil din prima casatorie. Copil din a doua casatorie, + sotie, + afacere care merge destul de bine. El decedat tragic, intr-un accident stupid. Au trect deja ... (vezi toată discuția)
Raspundere solidara pe art 138 din l 85/2006 vio c vio c intr-un SRL au fost doi asociati. impotriva acestora se pronunta o sent de atragere a raspunderii mateiale solidare pt intreg pasivul din tabelul definitv. ... (vezi toată discuția)