avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... raspundere solidara pe art 138 din L 85/2006
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

raspundere solidara pe art 138 din L 85/2006

intr-un SRL au fost doi asociati. impotriva acestora se pronunta o sent de atragere a raspunderii mateiale solidare pt intreg pasivul din tabelul definitv. sentinta este definitiva si irevocabila. intre timp unul dintre asociati decedeaza.
este posibil sa raspunda mostenitorii persoanei decedate pentru sentinta de mai sus? mostenirea a fost acceptata pur si simplu. este sotia supravietuitoare si 2 copii.
Cel mai recent răspuns: Elena Zodila , Avocat 14:02, 15 Iulie 2010
Buna seara .
In Legea 85/2006 ,legea cadru in materie,nu este specificat nimic in acest sens.
Prin asimilare, poate fi utilizata prevederea despre mosteniri din Codul civil.
In fond,ce vina au copii pentru afacerile paguboase ale parintilor ?
Trebuia acceptata totusi mostenirea sub beneficiu de inventar,pentru orice eventualitate .Totusi,daca mai sunteti in acele sase luni de la deschiderea succesiunii,cred ca se mai poate reveni ,si sa adoptati mostenirea sub beneficiu de inventar,daca este posibil. Incercati varianta aceasta .
Marius Bote .
Daca am inteles bine, asociatul a decedat ulterior pronuntarii sentintei iar acceptarea mostenirii s-a facut pur si simplu.
Aceasta modalitate de acceptare a mostenirii presupune preluarea intregului pasiv si activ al defunctului si o confuziune a patrimoniilor celui decedat cu a celui care accepta mostenirea, ceea ce inseamna ca acesta din urma raspunde si cu bunurile proprii pentru datoriile defunctului.
Cea mai buna modalitate de acceptare a mostenirii in acest caz era cea sub beneficiu de inventar.
Buna dimineata .
Ma documentam in lucrari de civil-succesiuni si nu am gasit ca se poate trece de la acceptarea -pur si simplu a mostenirii la acceptarea sub beneficiu de inventar , in cadrul termenului de 6 luni .Invers am gasit ca se poate ,adica de la acceptarea sub beneficiu de inventar la cea pur si simplu,in cadrul acestui termen .
Poate gasiti dvs.ceva in acest sens ,as fi interesat si eu de problema .Este aplicabil la acest caz .
Marius Bote .
Ultima modificare: Duminică, 27 Iunie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
Am " verificat" si eu acea parte din succesiuni insa nu am gasit reglementata o astfel de posibilitate.
Da sincer, nu sunt un mare as in " ale mostenirii".
va multumesc pentru raspunsuri. sincer pe mine ma intereseaza problema din punctul de vere al creditorului care are de recuperat niste banuti, mai precis creditor bugetar. vreau sa pun in executare sentinta in baza dispozitiilor C pr f prin derogare de are 142 din L 85. sunt de acord k mostenitorii nu ar avea nici o vina pt afacerile paguboase ale defunctului, dar intredevar mostenirea fiind acceptata pur si simplu se preia si pasivul. mai mult decat atat, C pr fiscala arata k debitori sunt pers fata de care s=a stabilt raspunderea, dar si mostenitorii.
parerea mea este k o astfel de sent poate fi pusa in executare fata de mostenitori, dar mai astept si alte pareri pro sau contra:D
multumesc

Alte discuții în legătură

Lipsa in gestiune marinarul marinarul am un frate care s-a sinucis..a avut lipsa in gestiune..vreau sa stiu cine plateste lipsa din gestiune?? (vezi toată discuția)
Declaratia de acceptare a succesiunii Va rog ajutati-ma cu raspunsul la urmatoarea problema. 1. Am facut o declaratie de acceptare a succesiunii sub beneficiul de inventar (succesiunea nu a fost ... (vezi toată discuția)
"mostenire" datorii gregoo gregoo Buna ziua, In cazul in care parintele decedat are o datorie la o firma de recuperari creante, urmasii mostenesc acea datorie? Exista vre-o lege care ... (vezi toată discuția)