avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... raspundere solidara pe art 138 din L 85/2006
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

raspundere solidara pe art 138 din L 85/2006

intr-un SRL au fost doi asociati. impotriva acestora se pronunta o sent de atragere a raspunderii mateiale solidare pt intreg pasivul din tabelul definitv. sentinta este definitiva si irevocabila. intre timp unul dintre asociati decedeaza.
este posibil sa raspunda mostenitorii persoanei decedate pentru sentinta de mai sus? mostenirea a fost acceptata pur si simplu. este sotia supravietuitoare si 2 copii.
Cel mai recent răspuns: Elena Zodila , Avocat 14:02, 15 Iulie 2010
chiar nu mai are nimeni un punct de vedere care sa ma ajute putin? :(
In raporturile contractate de de cuius cu tertii, prin acceptarea pura si simpla a mostenirii mostenitorul va lua locul acestuia. Astfel mostenitorul va raspunde personal pentru pasivul mostenirii peste limitele activului averii mostenite, deci nu numai cu bunurile din averea mostenita, dar si cu bunurile sale proprii.
Prin urmare daca debitul depaseste valoarea masei succesorale cei trei mostenitori pentru acoperirea pasivului succesoral pot raspunde cu bunurile proprii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa in gestiune marinarul marinarul am un frate care s-a sinucis..a avut lipsa in gestiune..vreau sa stiu cine plateste lipsa din gestiune?? (vezi toată discuția)
Declaratia de acceptare a succesiunii Va rog ajutati-ma cu raspunsul la urmatoarea problema. 1. Am facut o declaratie de acceptare a succesiunii sub beneficiul de inventar (succesiunea nu a fost ... (vezi toată discuția)
"mostenire" datorii gregoo gregoo Buna ziua, In cazul in care parintele decedat are o datorie la o firma de recuperari creante, urmasii mostenesc acea datorie? Exista vre-o lege care ... (vezi toată discuția)