avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contract
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contract

Am terminat somajul si doresc sa platesc in continuare contributiile la stat.
De ce documente am nevoie si unde sa ma adresez?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 13:48, 2 Decembrie 2009
La casa de asigurari daca vreti sa platiti sanatatea mai departe.
La casa de Pensii daca vreti sa platiti pt. fondul de pensii.
Poate reusiti toate intr-un loc la Directia Muncii, dar cu restructuraile acetsea la nivel "inalt" nici nu prea stie omul acuma cine de cine apartine, si unde trebuie mers.
Aveti nevoie numai de carnetul de munca si actul de identitate si va prezentati la Casa de Pensii si la Casa de Sanatate.
Buna ziua !
Pentru plata contributiilor de asigurari sociale trebuie sa va prezentati la Casa de pensii teritoriala cu actul de identitate si cartea de munca. Acolo incheiati un contract in baza caruia, lunar, platiti din mana o contributie care este min. 31,3% din salariul minim, adica aprox. 120 ron/ luna.
Pentru plata contributiei la asigurarile de sanatate, daca nu aveti un coasigurat( sot sau copii care platesc aceasta asigurare), va prezentati la CJAS( Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate) cu care, pe baza actului de identitate incheiati un contract , platind lunar o contributie de aprox. 30 lei/ luna .
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari sanatate daniella28 daniella28 buna ziua,mai multi ani am fost coasigurat cu sotul dar divortam si nu am acum servici.in acest caz ce fac,cum platesc asigurari,cum mai benficiez de servicii ... (vezi toată discuția)
Plata asigurarilor de sanatate la persoanele fara venit mavrodinioan mavrodinioan Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca a fost aprobata legea platii de asigurare pt persoanele fara venit, iar daca se plateste va rog sa-mi spune-ti daca se ... (vezi toată discuția)
cat trebuie sa platesc la cass? 22081961 22081961 Am terminat somajul , in prezent nu am nici un loc de munca , ce acte imi trebuie ptr. a incheia ce CJAS contract pentru a beneficia de servicii ... (vezi toată discuția)