avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interpretare lege
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interpretare lege

Am o nelămurire în privința unui articol din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal, modificata și completata cu Legea 111/2018 și anume articolul 456, alineatul 1, litera t care spune asa:
"clădirea folosită ca domiciliu aflată în proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu
handicap grav sau accentuat și a persoanelor încadrate în gradul I de invaliditate, respectiv a
reprezentanților legali, pe perioada în care au în îngrijire, supraveghere și întreținere persoane cu
handicap grav sau accentuat și persoane încadrate în gradul I de invaliditate;"

Prin cuvântul "respectiv" din textul mai sus menționat, se înțelege ca beneficiază de scutirea impozitului pe clădiri atât persoana cu handicap grav sau accentuat cât și reprezentantul legal (curator) al acesteia pentru clădirea folosita de curator ca și domiciliu?

Prin termenul respectiv în acest context, conform dicționarului explicativ al limbii române se înțelege "(Vorbind despre mai multe persoane sau despre mai multe lucruri) Care se raportează la fiecare în particular."

Alte discuții în legătură

Scutire impozit radianachim radianachim parintii mei s-au casatorit legitim in urma cu trei ani ,fiecare detinand cate un imobil proprietate personala,tatal meu este scutit de impozit datorita ... (vezi toată discuția)
Conformm noului cod fiscal 1 01 2016 si parintii copiilor cu dizabilitati beneficiaza de scutirea de taxe si impozite locale anca-viorica anca-viorica Buna ziua,am baiatul cu handicap grad accentuat,am fost la primaria unde avem resedinta de domiciliu(este proprietate personala,domiciliul stabil il avem in ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit cladiri cu destinatie locuinta si auto pentru persoane cu handicap nicuteris nicuteris O persoana cu handicap accentuat, beneficiaza de scutire impozit pentru pentru locuinta si autoturim detinute in coproprietate in procent de 100% , conform ... (vezi toată discuția)