avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj - idemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj - idemnizatie crestere copil

Buna ziua! Va deranjez si eu cu o intrebare. Sunt insarcinata in luna a 4-a, sunt in somaj pana in data de 1 martie; urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii aprilie. Voi primi idemnizatie crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:04, 30 Ianuarie 2010
Buna ziua,
legea spune sa trebuie sa aveti continuitate si anume sa aveti 12 luni cotizate anterior datei nasterii copilului. Dumneavoastra ramaneti " descoperita" martie si aprilie:(
As putea sa intru in concediu prenatal din luna a 6-a sau nu am dreptul fiind in somaj?
Ba da...se opreste somajul si intrati in concediu medical .
Multumesc pentru raspunsuri. O zi buna in continuare!
Imi cer scuze ca insist...dar am nevoie de un raspuns. Va rog! Cum imi pot lua concediu de maternitate? Sunt insarcinata in 7 luni jumate, somajul imi expira pe 1 martie, doctorita a spus ca imi da concediu dupa ce se incheie somajul, dar nu stiu daca e valabil si daca mai primesc inemnizatia crestere copil? Concediu de maternitate nu se da din luna a 7 sau nu e obligatoriu? Trebuie sa fac vreo cerere la somaj? Va multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate Soames Soames Buna! imi puteti spune va rog la cate zile de concediu prenatal si postnatal are dreptul o viitoare mamica? (vezi toată discuția)
In legatura cu concediul de maternitate andreea_n18 andreea_n18 am citi legea si am vazut ca se poate lua concediu de maternitate 120 zile, 60 inainte si 60 dupa, eu ar trebui sa nasc in 28 aprilie, sunt angajata cu data de ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal in somaj tomoiaga ramona tomoiaga ramona as vrea sa stiu daca sant in somaj si mai am doar 2 luni pana nasc,daca este obligatoriu sa-mi depun concediul prenatal sau pot direct cel postnatal si apoi ... (vezi toată discuția)