avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nelămurire in caz de deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nelămurire in caz de deces

Am un bun comun cu soțul,casa +teren cota de 1/1. Eu am din prima căsătorie 3 copii si el 1. Împreună nu avem copii. As doriti sa facem departajare pentru cota de 1/2 pentru a lasa partea mea doar la 2 copii deoarece unuia o am lăsat un apartament dobândit din prima căsătorie. Acuma mă interesează dacă se face aceasta departajare după un deces sos/soție copii celuilalt mai au dreptul la ceva cota parte.
Cel mai recent răspuns: danielkadar , utilizator 14:37, 30 Octombrie 2019
Puteti dona copiilor dvs celor doi, aratat ca cel de-al 3-lea si-a luat deja partea si nu are de ce sa conteste donatia. Copilul din prima casatorie a sotului il mosteneste pe el. Sotul dvs va mosteneste pe dvs. Daca muriti prima, sorul mosteneste x cota parte si copii dvs diferenta.
Dar dacă doneze copiilor partea mea ,după moartea mea tot are soțul dreptul la o cota x? Dar dacă fac contract de vanzare cumpărare celor 2 copii si mor eu prima tot mai beneficiază soțul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Drepturi la mostenire petruta74 petruta74 Buna ziua.As dori sa stiu cine are drept la mostenire dupa moartea unui parinteSuntem 5 freati ,un baiat din prima casatorie al maei,si 4 fete din cea dea 2 ... (vezi toată discuția)
Dupa moartea sotului, sotia are dreptul la moștenirea lasata ... Papell Papell Dupa moartea sotului,sotia are dreptul la moștenirea lasata de parintii sotului?(acestia fiind căsătoriti la data decesului) (vezi toată discuția)