Bună ziua,
Am o întrebare la Dv.
În data de 15.10.2009, am dat în şomaj 2 oameni, adeverinţa privind stagiul de cotizare am completat-o însă, am specificat că de un an de zile (ghinion, exact perioada reprezentând stagiului de cotizare) nu s-au mai plătit contribuţiile (individuale şi angajator) deloc , nici nu mai sunt şanse de plata integrală. Există posibilitatea să plătesc doar contribuţiile restante (individual şi angajator) inregistrate doar pentru persoanele date în şomaj? La Adm. Fin. mi s-a transmis că trebuie plata integrala a debitelor. În acest caz, dacă nu plătesc, pot salariaţii vizaţi să primească şomajul ???. Au vechime în muncă 7 ani şi doar de un an sunt problemecu plăţile.
Mulţumesc mult. #-o
Buna ziua,
stiu ca trebuie sa platiti integral, nu se mai poate fractionat. Dar, daca ultimul an e asa, cel dinainte cum e? Adica ei cer 12 luni cotizate in ultimele 24...nu puteti face vreo manevra?B-)
Retinerea si nevarsarea cu intentie,in cel mult 30 zile de la scadenta a impozitelor si contributiilor cu retinere la sursa constituie infractiune conform LG.241/2005 privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale ,art.6 si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 3 ani sau amenda...
Daca nu sunt platite contributiile, oamenii nu beneficiaza de somaj.
Daca platiti separat somajul,chiar daca ordinea de stingere a datoriilor va modifica destinatia sumelor,puteti trece plata pe anexa 14.In acest fel salariatii ar putea beneficia de somaj.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Stopaj la sursa
ever4ever
Buna seara,
Detin o firma iar in anul 2009 nu am obtinut venituri din incasari, n-am avut nici profit, am platit salariile din aport propriu pentru ca din ... (vezi toată discuția)
Stopaj la sursa
tocaciflori
este infractiune?daca firma nu a avut nici pe acte de unde sa plateasca darile la stat,nici de unde sa plateasca toate salarile?si atunci de ce mi sa facut ... (vezi toată discuția)