avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plata contributie ºomaj
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plata contributie ºomaj

Bună ziua,
Am o întrebare la Dv.
În data de 15.10.2009, am dat în şomaj 2 oameni, adeverinţa privind stagiul de cotizare am completat-o însă, am specificat că de un an de zile (ghinion, exact perioada reprezentând stagiului de cotizare) nu s-au mai plătit contribuţiile (individuale şi angajator) deloc , nici nu mai sunt şanse de plata integrală. Există posibilitatea să plătesc doar contribuţiile restante (individual şi angajator) inregistrate doar pentru persoanele date în şomaj? La Adm. Fin. mi s-a transmis că trebuie plata integrala a debitelor. În acest caz, dacă nu plătesc, pot salariaţii vizaţi să primească şomajul ???. Au vechime în muncă 7 ani şi doar de un an sunt problemecu plăţile.
Mulţumesc mult. #-o
Cel mai recent răspuns: LUST EXPERT , Consultant fiscal 14:30, 2 Decembrie 2009
Buna ziua,
stiu ca trebuie sa platiti integral, nu se mai poate fractionat. Dar, daca ultimul an e asa, cel dinainte cum e? Adica ei cer 12 luni cotizate in ultimele 24...nu puteti face vreo manevra?B-)
Retinerea si nevarsarea cu intentie,in cel mult 30 zile de la scadenta a impozitelor si contributiilor cu retinere la sursa constituie infractiune conform LG.241/2005 privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale ,art.6 si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 3 ani sau amenda...
Daca nu sunt platite contributiile, oamenii nu beneficiaza de somaj.
Daca platiti separat somajul,chiar daca ordinea de stingere a datoriilor va modifica destinatia sumelor,puteti trece plata pe anexa 14.In acest fel salariatii ar putea beneficia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stopaj la sursa ever4ever ever4ever Buna seara, Detin o firma iar in anul 2009 nu am obtinut venituri din incasari, n-am avut nici profit, am platit salariile din aport propriu pentru ca din ... (vezi toată discuția)
Neplata contributiilor sociale de catre angajator Kiss Raluca Kiss Raluca Daca angajatorul nu plateste contributiile la Sanatate, Pensii, Somaj, chiar daca acestea au fost retinute angajatulului, il afecteaza pe angajat? Daca da, ... (vezi toată discuția)
Stopaj la sursa tocaciflori tocaciflori este infractiune?daca firma nu a avut nici pe acte de unde sa plateasca darile la stat,nici de unde sa plateasca toate salarile?si atunci de ce mi sa facut ... (vezi toată discuția)