avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... N-am făcut partajul după divorț, iar de curând am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

N-am făcut partajul după divorț, iar de curând am aflat că fostul soț aruncă tot ce a fost cumpărat în casă în timpul căsătoriei. Ce ar trebui să fac la partaj?

Bună ziua

Am fost căsătorită 12 ani și nu am reușit sa fac partajul. De curând am aflat ca fostul soț arunca tot ce a fost cumpărat în casa în timpul căsătoriei cu mn.
Cum tb sa procedez la partaj?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Divortul s-a terminat pe data de 07. 10.2019.Mai avem de împărțit 1500 mp de pământ extravilan, îmbunătățirile la casa care s-au făcut de când sunt eu cu el(chiar cu banii după nunta) dar și dividende din firma care a fost înființată înainte de nunta cu câteva luni. Legat de acest lucru tb sa ma înteresez mai bine, deoarece firma a înființat-o în martie 2010 și nunta am făcut-o în septembrie 2010.Eram împreună deja de 3 ani dinainte de nunta. În plus o parte din banii din nunta și toți banii din botezul fetelor i-a folosit pt plata taxelor la firmă.
Ultima modificare: Duminică, 3 Noiembrie 2019
elisa emilia, utilizator
Doamnă, din ce văd eu, aveţi şanse la partajarea acelui teren.În rest, obiectele casnice-costă mai mult o expertiză decât toate luate împreună.Dacă firma e pe numele lui, adică e asociat unic, nu aveţi nici un drept legal.
la aceste partajări, moralitatea nu contează.
Veti imparti terenul si eventualele imbunatatiri daca un expert le constata la fata locului si le evalueaza.

Bunurile mobile vor putea fi incluse in masa partajabila daca mai aveti dovezi ale existentei lor, valoarea lor va fi cea de la momentul partajului (in functie de vechime si uzura).

Dividendele nu vor fi incluse in masa partajabila caci calitatea de asociat si titular al partilor sociale apartine doar fostului sot, societatea fiind constituita inainte de data casatoriei. Concubinajul nu creeaza astfel de drepturi, indiferent de durata lui.
Mulțumesc frumos pt stafuri. O sa fac partaj pe acel teren și îmbunătățirile la casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Kprice Kprice Am divortat in luna ianuarie.Sotia a locuit la mine,locuinta apartinand bunicii mele si devenind mostenire in timpul casatoriei,dupa decesul bunicii si apoi al ... (vezi toată discuția)
Cum se face partajul? izabella_m1990 izabella_m1990 Buna seara!eu si sotul meu suntem in divort insa in curamd acesta se va incheia Din cauza unor probleme cu sotul,acum o luna ei m-am mutat la parintii mei ... (vezi toată discuția)
Soțul meu a cumpărat înainte de căsătorie o casă cu bani dintr-un împrumut, achitat ulterior cu banii de la nuntă. acum suntem în divorț, ce șanse am la jumătate din casă și din bunuri? emiliano zapata emiliano zapata Bună... înainte de a mă căsători,soțul meu a luat bani împrumut,cu acordul meu și a cumpărat viitoarea noastră casă,trecând-o pe numele lui. După ... (vezi toată discuția)