avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat

Buna ziua, am o intrebare . Prietena mea are vârsta de 20 de ani, la 16 ani a mai avut un contact cu legea , furand produse cosmetice dar atunci cazul s-a stins cu niste cheltuieli juridiciare in valoare de 100 de ron dupa o înfățișare la judecata. Acum , a fost prinsă cu un furt de haine in valoare de 170 de lei , unde a fost condusă la secția de poliție , amprentata si interogata. Vechea faptă am inteles ca nu apare in cazier ,însă am văzut o pe internet la dosarele judecătoriei. Este foarte speriată, si nu stie cum se va stinge situația în sine. Orice sfat ar fi de folos . Prejudiciul practic nu exista , pentru ca bunurile au fost returnate pe loc. Cum credeți că se poate încheia această situație ? Vă mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta1234444 , utilizator 12:50, 31 Octombrie 2019
Si in astfel de cazuri care ar fi pedepsele?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

In certificatul de cazier judiciar pe care il scot cei de la politie, fapta veche apare.
Politia se sesizeaza din oficiu sub aspectul savarsirii infractiunii de furt, chiar daca nu este depusa plangere penala de persoana vatamata.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt, prima abatere, prejudiciu recuperat. oare pot primi doar amendă administrativă? ContSters451644 ContSters451644 Furt la prima abatere.Am sustras cosmetice in valoare de 712 lei din Auchan. Mi-au mai pus in spate 70 lei un ruj care era al meu dar nu am avut cu sa dovedesc ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - furt din magazin, consecințe Utilizator29 Utilizator29 Pe 08.01.2018 am iesit din magazin eu si sora mea cu produse cosmetice fara ss achitam ,a sunat alarma la usa si ne-am intors. Am inapoiat bunurile sia venit ... (vezi toată discuția)
Cazier Crisscristina Crisscristina Bună ziua.o prietenă a fost prinsa furând din magazin de haine în Germania o lenjerie intima și o pereche de șosete...în afara de amendă va avea și ... (vezi toată discuția)