avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Buna ziua - furt din magazin, consecințe
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Buna ziua - furt din magazin, consecințe

Pe 08.01.2018 am iesit din magazin eu si sora mea cu produse cosmetice fara ss achitam ,a sunat alarma la usa si ne-am intors.
Am inapoiat bunurile sia venit politia au facut proces verbal ,am recunoscut fapta si am spus ca regret. Au spus ca ne vor chema la politie pentru declaratie.Ma voi duce cu un avocat ,sunt foarte speriata valiarea produselor era de 600 lei.
Nu am fost in viata mea la politie , nu am cazier si e prima data cand fac acest lucru.sunt ingrozita de frica si nu suntem minore.
Putem scapa doar cu amenda administrativa fara a pata cazierul? Aceasta amenda o pot da si cei de la politie fara a ajunge la procuror.?multumesc
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 16:31, 12 Ianuarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
in cazul de fata pot scapa doar cu amenda administrativa. Magazinul nu a vrut sa faca parte civila , daca nu pot sa-mi permit avocat ce se intampla?
Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2018
Utilizator29, utilizator
Nu veti face fata unor notiuni juridice.
Organul de cerectare , in speta politistul, va trebui sa va explice toata procedura.

Noul cod penal permite medierea penală,

Incheierea unui acord de mediere între infractor ( dvs) şi partea vatamata (magazinul) va împiedica începerea sau desfăşurarea unui posibil proces penal (infracţiunile urmaribile la plangerea prealabila si cele urmaribile din oficiu dar pentru care este posibilă impacarea).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt, prima abatere, prejudiciu recuperat ContSters451644 ContSters451644 Furt la prima abatere.Am sustras cosmetice in valoare de 712 lei din Auchan. Mi-au mai pus in spate 70 lei un ruj care era al meu dar nu am avut cu sa dovedesc ... (vezi toată discuția)
Furt, prima abatere, prejudiciu recuperat. oare pot primi doar amendă administrativă? ContSters451644 ContSters451644 Furt la prima abatere.Am sustras cosmetice in valoare de 712 lei din Auchan. Mi-au mai pus in spate 70 lei un ruj care era al meu dar nu am avut cu sa dovedesc ... (vezi toată discuția)
Furt la prima abatere prejudiciu recuperat se poate primi amenda administrativă? ContSters451644 ContSters451644 Furt la prima abatere.Am sustras cosmetice in valoare de 712 lei din Auchan. Mi-au mai pus in spate 70 lei un ruj care era al meu dar nu am avut cu sa dovedesc ... (vezi toată discuția)