avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselatorie locuinta neconstruita
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselatorie locuinta neconstruita

Buna ziua,
numele meu este Cristian O., din Sibiu. Va scriu in numele sorei mele.
Suntem niste intelectuali tineri, oameni simpli. In urma cu circa 2 ani de zile sora mea impreuna cu sotul ei au achitat un avans pentru o locuinta ce urma a se construi in Sibiu cu termen de finalizare Octombrie 2008. Locuinta nu a fost finalizata nici pana in prezent, nici macar nu s-au inceput lucrarile. Cei 2 si-au facut credit la Banca pentru achitarea avansului. Vazand ca paratul M nici macar nu a inceput lucrarile, in urma cu circa 1 an cei 2 soti au dat in judecat pe parat. Initial proces civil. Pe extrasul CF au inregistrat faptul ca terenul este in litigiu. Desi paratul stia asta, ulterior a "vandut" totul sorei lui, aceasta luand la cunostinta litigiul.
Intre timp, la indrumarea "amicala" a unui cunoscut ce profeseaza in domeniul Dvs. au intentat si proces penal impotriva paratilor (de data asta fiind citata si sora paratului M) sperand intr-o oarecare "intimidare".
Ceea ce doresc eu sa va intreb, sa va rog sa ma lamuriti :
- de la inceperea procesului paratul M nu a aparut in instata. Azi ar fi trebuit sa fie ultima data cand poate lipsi urmand ca la urmatoarea infatisare sa fie adus de organele abilitate(au avut loc 3 infatisari). Azi insa avocata paratului M a cerut o amanare pentru sora lui pana in ianuarie (prima data cand este citata sora paratului).
Intrebarea este :
1. ce se va intampla cu paratul initial?..iarasi poate lipsi de inca 3 ori de la proces pe motiv ca acum este citata si sora lui, iar aceasta a obtinut o amanare pana in ianuarie?....sau parata (sora paratului) ar trebui "tratata" aparte de azi inainte?
2. plangerea penala a fost depusa cu numar de inregistrare in urma cu 3 saptamani, insa nici pana in prezent cei 2 soti nu au primit un raspuns. Care este termenul legal de raspuns?
Va rog mult sa-mi scuzati scepticismul, insa intr-un oras mai mic este bine sa fi sigur ca esti reprezentat corect chiar si de avocatul tau.
Va multumesc mult.
Cu deosebita consideratie,
Cristian O.

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:23, 4 Decembrie 2009
1. din pacate legislatia noastra permite amanari peste amanari ale proceselor civile, pentru diverse motive ( lipsa de aparare, probleme de sanatate, necesitatea unor expertize, lipsa unui martor etc.). Daca paratul este sfatuit sa se eschiveze o va face cat poate. Dar legea spune ca, in cazul in care una dintre parti cauzeaza prejudicii celeilalte prin amanare (amanari succesive, tergiversarea procesului prin amanari), partea afectata (indiferent daca este parat sau reclamant) poate solicita despagubiri (art. 154 C. proc. civ.);
2. cercetarea penala poate dura de la cateva luni la cativa ani, din pacate. Motivele sunt diverse, de la aglomerarea sectiilor de politie cu dosare pana la complexitatea cazului ( numar mare de martori etc.). Nu exista un termen legal de rezolvare ( mai sunt pe la atributiile procurorului, care trebuie sa se pronunte in 20 de zile etc.). Din experienta proprie va pot spune ca au prioritate cazurile cu infractiuni impotriva sanatatii si integritatii corporale ( omoruri etc) pt ca prezinta un risc mai mare de pericol social si se rezolva de obicei in 6-8 luni.
Sora dvs. si sotul se pot duce la politie sa se intereseze de mersul cercetarii penale.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2009
Ana-Maria Dutescu, Avocat
Eu v-as fi recomandat doar rezolutiunea contractului incheiat. Asta pentru ca ati fi reusit mult mai repede sa va recuperati banii in civil (ma rog...comercial)
In cel mai rau caz deschideati procedura insolventei.

Cu penalul va fi foarte greu.
Va recomand sa studiati cazul Radisson din Timisoara (O escrocherie extrem de bine organizata)
In ce consta "rezolutiunea contractului incheiat"?
Am putea apela in paralel si la serviciile altui avocat Ex-Sibiu? :)
Va multumesc.
Am omis ceva...insolventa nu puteam, caci paratul M a "facut" totul, antecontract pe persoana fizica nu pe societate, deci este inselatorie ( "cred" eu :) )
In penal nu aveti nicio sansa daca am inteles bine cum sta treaba.
Doar in civil puteti sa va judecati.

Alte discuții în legătură

Tergiversare succesiune - paratul nu vrea sa se prezinte la proces escape2009 escape2009 In cazul de fata exista doar 2 mostenitori si una din parti nu este de acord cu deschiderea succesiunii dorind amanarea . Reclamantul a acceptat succesiunea in ... (vezi toată discuția)
Invinuit in cauza art 220 cod penal badboy20cm badboy20cm Buna ziua ,de curand am primit toti membrii familiei(eu-sora si mama) cate o citatie sa ne prezentam .......in calitate de invinuit art 220 cod penal.. ... (vezi toată discuția)
Cat de mult poate tine un divort narcis_vl_ro narcis_vl_ro de un an am divortul pus pe rol si nici pana acum nu s-a solutionat eu deja mi-am refacut viata astept un copil in februarie si astept sa mi se desfaca ... (vezi toată discuția)