Buna ziua,
numele meu este Cristian O., din Sibiu. Va scriu in numele sorei mele.
Suntem niste intelectuali tineri, oameni simpli. In urma cu circa 2 ani de zile sora mea impreuna cu sotul ei au achitat un avans pentru o locuinta ce urma a se construi in Sibiu cu termen de finalizare Octombrie 2008. Locuinta nu a fost finalizata nici pana in prezent, nici macar nu s-au inceput lucrarile. Cei 2 si-au facut credit la Banca pentru achitarea avansului. Vazand ca paratul M nici macar nu a inceput lucrarile, in urma cu circa 1 an cei 2 soti au dat in judecat pe parat. Initial proces civil. Pe extrasul CF au inregistrat faptul ca terenul este in litigiu. Desi paratul stia asta, ulterior a "vandut" totul sorei lui, aceasta luand la cunostinta litigiul.
Intre timp, la indrumarea "amicala" a unui cunoscut ce profeseaza in domeniul Dvs. au intentat si proces penal impotriva paratilor (de data asta fiind citata si sora paratului M) sperand intr-o oarecare "intimidare".
Ceea ce doresc eu sa va intreb, sa va rog sa ma lamuriti :
- de la inceperea procesului paratul M nu a aparut in instata. Azi ar fi trebuit sa fie ultima data cand poate lipsi urmand ca la urmatoarea infatisare sa fie adus de organele abilitate(au avut loc 3 infatisari). Azi insa avocata paratului M a cerut o amanare pentru sora lui pana in ianuarie (prima data cand este citata sora paratului).
Intrebarea este :
1. ce se va intampla cu paratul initial?..iarasi poate lipsi de inca 3 ori de la proces pe motiv ca acum este citata si sora lui, iar aceasta a obtinut o amanare pana in ianuarie?....sau parata (sora paratului) ar trebui "tratata" aparte de azi inainte?
2. plangerea penala a fost depusa cu numar de inregistrare in urma cu 3 saptamani, insa nici pana in prezent cei 2 soti nu au primit un raspuns. Care este termenul legal de raspuns?
Va rog mult sa-mi scuzati scepticismul, insa intr-un oras mai mic este bine sa fi sigur ca esti reprezentat corect chiar si de avocatul tau.
Va multumesc mult.
Cu deosebita consideratie,
Cristian O.
Acest "caz" ne-a afectat viata mult. Sora mea ramanand fara servici am fost obligat ca personal sa o ajut mult. Ne este foarte greu caci ea pentru avansul dat si-a facut credit. Asadar, acum stam in chirie si mai platim si rata ei la banca. Vroiam sa va intreb daca la noi in tara exista posibilitatea de a apela la serviciile unui bun avocat (nu din Sibiu), iar plata serviciilor sa o facem la final din suma recuperata.
Va multumesc.