avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tutore
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tutore

am un copil in varsta de 12 ani pe care l-am luat ca tutore in urma decesului ambilor parinti.unul din parinti are datorii la o banca. doresc sa aflu daca eu sau copilul suntem obligati la plata datoriilor ramase in urma decesului.

Buna ziua. Dvs. , in calitate de reprezentant legal al copilului veti accepta succesiunea in numele lui si veti dezbate succesiunea dupa defunctii lui parinti . Legea spune ca in privinta minorilor, mostenirea se accepta sub beneficiu de inventar. Aceasta permite succesibilului in cauza sa dobandeasca mostenirea punandu-se la adapost de pericolul obligarii sale la plata pasivului succesoral cu bunurile sale personale, dincolo de limitele activului succesoral, asa cum se intampla in cazul acceptarii pure si simple a succesiunii.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2009
ContSters47264, utilizator
Sau puteti sa va exprimati optiunea , in termen de 6 luni de la deschiderea succesiunii prin moarte , de a nu o accepta .
(si , in acest mod, nu veti accepta si datoriile si sarcinile aferente)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursa creditul unei persoane decedate Angela Biro Angela Biro va rog sa ma lamuriti cu privire la rambursarea creditului in cazul in care imprumutantul a decedat iar in contractul de credit nu este mentionat o clauza care ... (vezi toată discuția)
Datoriile se mostenesc? vallybalea vallybalea Datoriile celui decedat se mostenesc de catre urmasi(sotie,copii) asemenea bunurilor? (vezi toată discuția)
Proprietate ContSters154241 ContSters154241 Daca un parinte se sinucide....unicul copil mosteneste ? si activele si pasivele ?X-( (vezi toată discuția)