avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... rambursa creditul unei persoane decedate
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

rambursa creditul unei persoane decedate

va rog sa ma lamuriti cu privire la rambursarea creditului in cazul in care imprumutantul a decedat iar in contractul de credit nu este mentionat o clauza care sa oblige mostenitorii la continuarea platii,
creditul a fost asigurat de o societate de asigurari care nu poate solutiona problema.
cine are datoria de a finaliza creditul?
multumesc anticipat si astept un rsp.
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 18:09, 16 Aprilie 2011
Creditul il va finaliza mostenitorul legal care va prelua de la defunct atat bunurile materiale cat si datoriile sale. De ce spuneti ca asiguratorul nu poate despagubi conform politei incheiate la acordarea creditului?

Daca:
creditul a fost asigurat de o societate de asigurari
Atunci cum(?):
nu poate solutiona problema:-/
Se pare aveti convingerea ca nu poate si din acest motiv cautati o alta solutie?
Cum a fost asigurat creditul, numai pentru imposibilitate de plata sau si pentru deces insa s-a constatat ca a existat o boala cronica - motiv de excludere a platii indemnizatiei.
Continuarea cu mostenitorii nu trebuia sa fie precizata in polita, fiind o norma de drept comun general aplicabila.
Cel mai bine este ca mostenitorii sa accepte mostenirea sub beneficiu de inventar. Aceasta permite mostenitorului care o adopta sa dobandeasca mostenirea punandu-se la adapost de pericolul obligarii sale la plata pasivului succesoral cu bunurile sale personale, dincolo de limitele activului succesoral, asa cum se intampla in cazul acceptarii pure si simple a mostenirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutore nitica nitica am un copil in varsta de 12 ani pe care l-am luat ca tutore in urma decesului ambilor parinti.unul din parinti are datorii la o banca. doresc sa aflu daca eu ... (vezi toată discuția)
Datoriile se mostenesc? vallybalea vallybalea Datoriile celui decedat se mostenesc de catre urmasi(sotie,copii) asemenea bunurilor? (vezi toată discuția)
Plata creditului in caz de deces.. miriam_mir miriam_mir [b] Buna seara!Am si eu o problema...mama mea a decedat in luna septembrie si avea un credit la o banca si deasemeni avea si asigurare medicala! Cum se ... (vezi toată discuția)