avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate rectifica valoarea din contractul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate rectifica valoarea din contractul de vanzare-cumparare???

Buna ziua,
In urma partajarii bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei, fostul sot a renuntat la partea lui pentru 2 din imobilele dobandite impreuna ( o casa si un teren intravilan alaturat acesteia).
Cu sentinta civila urmeaza ca eu sa fac inscrierea in cartea funciara a dreptului meu de proprietate exclusiv asupra acestor imobile. Nu stiu ce trebuie sa fac mai departe deoarece aici este o problema mai veche.
La primul imobil in act suprafata construita a casei a fost eronata, mult mai mare decat in realitate, aproape dubla. Am rectificat eroarea care a influientat valoarea tranzactiei dar valoarea in act a ramas aceiasi iar noi am ramas cu paguba. Deci atunci am platit mai mult si onorariul notarului si impozitul la stat cat si tariful OCPI. Totul s-a intamplat cu mai bine de10 ani in urma. Intrebarea mea este:
Se mai pot recupera cumva acesti bani? Daca da, cum si de unde? Imi poate face cineva o recalculare a valorii actului? Daca nu, înseamna ca si acum trebuie sa platesc mai mult deoarece tariful e in functie de valoarea actului ?
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Cum poate fi rectificat un contract vanzare-cumparare? vida vida Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti ce trebuie sa fac in aceasta situatie. 1. Poate fi rectificata o documentatie cadastrala care nu respecta nici ... (vezi toată discuția)
Greseli la intabulare van_allen78 van_allen78 Am un teren intravilan la care s a facut masuratoarea topo gresit, la un capat al parcelei (care e intravilan) a trecut pe terenul fratelui meu si in partea ... (vezi toată discuția)
Intabulare si schimbarea rolului la impozite si taxe doineamariana doineamariana Buna ziua! In urma partajului am dobandit apartamentul care anterior era pe numele meu si al fostului meu sot. Ce trebuie sa fac si ce documente imi sunt ... (vezi toată discuția)