avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... greseli la intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

greseli la intabulare

Am un teren intravilan la care s a facut masuratoarea topo gresit, la un capat al parcelei (care e intravilan) a trecut pe terenul fratelui meu si in partea opusa a pacelei mele a ramas neintabulat si in afara masuratorii (cred ca topograful a fost "bine intentionat" deoarece vecinii marginii neintabulate mereu ar fi vrut sa se intinda peste acea margine, insa aveam titlul de proprietate cu Legea 18.
AM AFLAT GRESEALA RELATIV TARZIU (dupa 5 ani ).Acuma intrebarea e : SE POATE FACE RECTIFICAREA IN C. F .SI DACA SE FACE ATUNCI TREBUIE SA REINTABULEZ TOT TERENUL PLUS CASA CARE ESTE IN CADRUL PARCELEI (dar care nu a fost afectata de acel colt neintabulat) ? nu ar putea fi intabulata doar acea suprafata care e cu probleme (de 4 ari ) si nu tot terenul sa fie trecut iar prin chestia asta ?Nu de alta dar costa...(: ..
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:42, 5 Martie 2012
Culpa va apartine pentru ca anterior inaintarii dosarului pentru emitere inchiere de inregistrare la OCPI ,trebuia sa parcurgeti cu atentie continutul datelor si masuratorilor
Incercati contactarea reprezentantului OCPI responsabil pentru intocmirea eronata a masuratorilor
In situatia in care acesta nu mai poate indrepta eroarea,contactati inspectorul sef al OCPI responsabil,care va dispune masura necesara indreptarii erorii existente

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terorizat de ancpi, cadastru vechi si nou bms bms Ma dispera astia de la OCPI, in 1996 s-a intabulat un teren in baza Titlului de Proprietate (L18/1991). Pe atunci se copia in cel mai bun caz o parte din ... (vezi toată discuția)
Inselaciunea unui topograf t_ovi2002 t_ovi2002 Buna ziua, Am achizitionat un teren intravilan la marginea Aradului. Terenul apare in CF ca Curti Costructi. Pentru a-l trece in regim agricol (fiind pasune ... (vezi toată discuția)
Topograf incompetent van_allen78 van_allen78 In urma cu 5 ani am dorit sa intabulez casa si terenul de 8 ari aferent casei.Am apelat la un topograf care dupa multe luni si-a facut treaba , dar cum a ... (vezi toată discuția)