avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... topograf incompetent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

topograf incompetent

In urma cu 5 ani am dorit sa intabulez casa si terenul de 8 ari aferent casei.Am apelat la un topograf care dupa multe luni si-a facut treaba , dar cum a considerat el...asa ca m-am trezit ca terenul e intabulat pe o parcela alaturata si nu cum trebuie sa fie (patrulater cu laturi egale).Recunosc ca nu am fost nici eu in tema si nici nu am privit cu atentie schita, trecand vreo 3 ani, cineva mi-a zis ca nu e bine facuta ! Ce pot sa fac dupa 5 ani si jumatate ?Am cheltuit o groaza de bani cu intabularea si..fara folos...Intrebarea e :
1. daca se poate reface masuratoarea;
2.daca se face schita cadastrala, trebuie stearsa intabularea anterioara si trebuie iar cheltuieli astronomice (adica luat totul de la inceput) SAU SE FACE DOAR REAMPLASAREA COLTULUI CARE NU A FOST CUPRINS &RETRASAREA MARGINII PROPRIETATII UNDE E PROBLEMA RAMANAND VECHEA INTABULARE A CASEI SI A RESTULUI SUPRAFETEI ?
3. ESTE OBLIGATORIE SI NECESARA SEMNATURA VECINILOR (OAMENI DIFICILI SI IMPREVIZIBILI) ?
4.ar fi mai potrivita uzucapiunea pt terenul ramas pe dinafara (neintabulat) si sa las intabularea asa cum este ?
5.sa dau in judecata topograful /sa discut cu el reefectuarea masuratorilor, pt ca greseala ii apartine ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: van_allen78 , utilizator 11:10, 4 Septembrie 2012
vorbiti la pct 4 de uzucapiune. Deci terenul acela nu va apartine prin acte autentice, si topograful nu putea intabula ceva ce nu era al dvs. Ca dvs il stapinaiti, e cu totul altceva, dar intabularea se face in baza unor acte de proprietate .Forma terenului nu coincide din cauza acestei suprafete pe care nu o detineti si nu v-a fost intabulata.
Nu este asa.Terenul a fost dat cu legea 18 , cu titlul de proprietate aferent (10 ari) si da, detin terenul de zeci de ani (de aceea ziceam de uzucapiune!), DAR TOPOGRAFUL NU A RESPECTAT SCHITA DE PE PROCESUL VERBAL DE PUNERE IN POSESIE.SI APOI, daca el a procedat asa, luand din alta parcela , cealalta care imi aparea in proc vb. nu era a mea si cealalta care apartine altcuiva era mai indreptatit sa mi-o treaca in proprietate.? EU VREAU DOAR SA FIE LEGAL CE ESTE LEGAL SI SA SE RESPECTE INTOCMAI CE MI S-A DAT. ASTA AM INTREBAT.VAa rog daca se poate , as dori un raspuns din partea cuiva avizat (avocat , consilier juridic ).Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren intravilan-proprietar fara urmasi van_allen78 van_allen78 este vorba de un teren de 500 mp, care a apartinut unui unchi de strabunic care nu a avut urmasi.acesta ,pe nume P..V., a avut 2 frati-pe strabunicul meu si ... (vezi toată discuția)
Situatie fara iesire? mia26maria mia26maria detin un teren intravilan de 10 ari dat cu legea 18, in 1991.Acum 3 ani l am intabulat, insa cel care a facut masuratorile, a trecut terenul doar jumatate din ... (vezi toată discuția)
Greseala cu parcelarea van_allen78 van_allen78 In urma cu 5 ani am facut intabularea terenului de 10 ari proveniti de pe titlul de proprietate (legea 18), si a casei in care locuiesc.In urma cu putin timp, ... (vezi toată discuția)