avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Donatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Donatie

Buna ziua! Sunt presedinta asociatiei de parinti dintr-o scoala gimnaziala si as dori sa-mi spuneti cum procedez in cazul in care ,un parinte doreste sa faca o donatie constand in echipament sportiv(in valoare de cca.5000 ron)? Mentionez ca achizitia echipamentului este facuta de catre parinte,noi ca asociatie neavand nici o treaba cu banii.Dupa ce se face donatia(cred ca printr-un act notarial?),cum procedez la randul meu ca presedinte ,daca vreau sa cedez acest echipament sportiv scolii,care are si asociatie sportiva? Fac un proces verbal de predare-primire, de le asociatia de parinti catre asociatia sportiva ,sau contract de donatie? Multumesc mult! Visan Rodica
Cel mai recent răspuns: Bibica 2008 , utilizator 00:26, 3 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti un act scris de donatie intre acel parinte si asociatia de parinti, consemnati ce bunuri se doneaza, valoarea lor, destinatia, inclusiv faptul ca donatorul va autorizeaza sa le donati la randul Dvs mai departe scolii daca veti dori asta. Valoarea fiind sub 25.000 lei nu trebuie autentificat notarial contractul de donatie. PUteti in chiar acel act consemna si predarea-primirea lor. La fel faceti contract de donatie cu scoala ( atentie - cu unitatea care are personalitate juridica, ca nu orice scoala are in ziua de azi personalitata juridica proprie, uneori tine de o scoala mai mare....).
Multumesc foarte mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate asociatie nonprofit adinageorgeta adinageorgeta Buna ziua! Am nevoie de putin ajutor in tinerea contabilitatii unei asociatii non profit, fara activitate economica,fara tva. Asociatia are drept scop ... (vezi toată discuția)
Documente justificative donatii / sponsorizari ong Neaculica Neaculica Pana acum nimeni nu m-a lamurit concret si fara dubii lucrurile de mai jos. Am discutat cu contabili experti, cu juristi, cu alte ONG-uri, am studiat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o intrebare. mama mea a vandut casa parintilor ... daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua! Am o intrebare. Mama mea a vandut casa parintilor ei si vrea sa imi dea mie banii pentru a cumpara un apartament. Eu sunt casatorita si as vrea sa ... (vezi toată discuția)