avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj după divorț: cum putem da copiilor drept de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj după divorț: cum putem da copiilor drept de proprietate asupra casei, astfel încât doar ei să aibă parte de ea pe viitor?

La un imobil,o casă,cumpărată în timpul căsătoriei eu am cotă 50% trecut pe contractul de vânzare cumparare cum aș putea face la partaj să revină copiilor(unul minor si unul major).Adică dacă el se mai căsătorește sau va mai avea alți copii să nu aibă nimeni parte ,aceasta casă să fie doar a copiilor noștri.Se poate face ceva în acest sens? Este și el ,sotul ,de acord numai că el locuieste acolo și dorește a locui acolo ptr că tit el finanteaza modernizarea imobilului.Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:30, 31 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Dupa partaj va vindeti sau donati imobilul.
Puteti sa va donati doar cota dumneavoastra
Daca el are si alti copii aceia au sau vor avea, la decesul tatalui, aceleasi drepturi ca si copiii dumneavoastra.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ambii tb sa vindeti/donati bunul catre copii, cu eventuala rezerva a uzufructului viager. Nu e necesar partajul.

Degeaba instrainati/donati dvs partea dvs daca fostul sot nu o face. Ramanand proprietar poate dispune cum vrea de bun si va fi mostenit de o eventuala sotie supravietuitoare si altii copii, alaturi de copii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua.va rog sa-mi spuneți care e cea mai buna soluție ... Carmen-Camelia Carmen-Camelia Bună ziua.Va rog sa-mi spuneți care e cea mai buna soluție de adoptat pt următoarea speță.Eu și soțul meu suntem fiecare la a doua casatorie ,fiecare ... (vezi toată discuția)
Sunt vaduv si locuiesc in apartamentul din care detin 5/8 cota ... Alexandru.Nita Alexandru.Nita Sunt vaduv si locuiesc in apartamentul din care detin 5/8 cota parte iar fiul meu detine 3/ 8. El locuieste intr-un apartament cumparat pe numele lui. Eu ... (vezi toată discuția)
Fiul nostru are probleme de comportament. cum ne putem proteja astfel încât soțul supraviețuitor să nu fie tulburat în posesia casei? sbpackard170 sbpackard170 Bună ziua, Suntem doi pensionari, soț și soție și printre bunurile noastre avem o casă în care locuim. Unicul nostru fiu manifesta probleme de ... (vezi toată discuția)