avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina lovita cu portiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina lovita cu portiera

Buna ziua,
Cand am coborat din masina in parcare, nu am fost atent si am lovit o alta masina parcata cu portiere, lasand o foarte mica urma pe aceasta. Posesorul imi cere daune sau amiabila insa nu stiu cum sa procedez. Este cazul de amiabila dat fiind ca au fost ambele masini parcate? Ma poate reclama sa politie astfel incat sa mi se ia permisul ?
Cum se rezolva legal astfel de incidente?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:21, 31 Octombrie 2019
Buna ziua,
Cel mai ok ar fi sa mergeti la un service su vopsitorie auta si sa intrebati cat costa reparatia. Apoi dvs. ii platiti aceste costuri, puse sub forma unui devis, acelei persoane, facand un act in acest semn, o declaratie a partii celelalte ca a fost despagubita si nu mai are alte pretentii.
Nu va intelegeti amiabil...va poate actiona in instanta si atunci mai platiti si cheltuieli de judecata ( onorariul la avocatul domnului...).
Asigurarea nu cred ca are cum sa va ajute dar puteti incerca...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intrucât niciunul dintre autoturisme nu era în mișcare evenimentul rutier la care vă referiți nu întrunește condițiile de a fi declarat accident de circulație (vezi art. 75 din OUG nr. 195/2002). Nu puteți apela la asigurarea RCA. Rezolvarea litigiului se poate face fie prin înțelegere, fie pe cale judecătorească.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este pasibil de amendă pentru lipsa rca proprietarul unei mașini parcate pe spațiul public? mic57 mic57 Legea 132/2017 prevede la art.3 obligatia proprietarului de a incheia asigurare RCA. Daca un autovehicul nu are RCA si nu este surprins in trafic ci se afla ... (vezi toată discuția)
Daună auto provocată unei mașini parcate lângă a mea. acoperă rca paguba în aceste condiții? Diana0099 Diana0099 Buna ziua. Am scapat usa de la masina ( cand iesem de la volan ) într-o masină parcata langa. Masina pagubita e noua , julitura e vizibilă. Devizul ... (vezi toată discuția)
Imi cer sa platesc dauna provocata si reparata pe casco desi eu aveam rca valabil MihaiEduard MihaiEduard Buna ziua! Va rog tare mult sa ma ajutati. acum doua luni fiind sofer la o firma conducand un tractor am acrosat un autoturism parcat din cauza conditiilor de ... (vezi toată discuția)