avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Daună auto provocată unei mașini parcate lângă a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Daună auto provocată unei mașini parcate lângă a mea. Acoperă RCA paguba în aceste condiții?

Buna ziua. Am scapat usa de la masina ( cand iesem de la volan ) într-o masină parcata langa. Masina pagubita e noua , julitura e vizibilă. Devizul informativ din service autorizat e 2000 ron. Intrebarea : acopera asigurarea obligatorie auto paguba in aceste condiții? Sau trebuie sa scot suma din buzunar ?
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 16:49, 28 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asigurarea RCA acopera orice dauna produsa tertilor incheiati cobstatarea amiabila
Mulțumesc!
~ Conținut șters la cerere ~
Renault Kadjar - 2018 . Si eu consider ca e exagerat de mult pentru o ușă atinsă cu altă ușă .....ăsta e prețul in service autorizat Renault....
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
ART. 75 DIN oug 195/2002 prevede
Accidentul de circulatie este evenimentul care întruneste cumulativ urmatoarele conditii:
a) s-a produs pe un drum deschis circulatiei publice ori si-a avut originea într-un asemenea loc;
b) a avut ca urmare decesul, ranirea uneia sau mai multor persoane ori avarierea a cel putin unui vehicul sau alte pagube materiale;
c) în eveniment a fost implicat cel putin un vehicul în miscare;

Ambele autoturisme stationand incidentul rutier in care ati fost implicata nu se incadreaza in categoria accidentelor de circulatie.
ing. Ioan Ciobanu

Alte discuții în legătură

Fara permis mytyca545 mytyca545 am ramas fara permis la o tamponare in interiorul parcari kaufland desi scrie ca e parcare privata si ca nu isi asuma raspunderea pt incidente help my (vezi toată discuția)
Bună ziua! am avut o discuție contradictorie cu o persoană ... b.mari16 b.mari16 Bună ziua! Am avut o discuție contradictorie cu o persoană despre faptul ca nu i am acordat prioritate și i am lovit mașina. Am solicitat poliția la ... (vezi toată discuția)
Accident rutier? teonisia teonisia Buna ziua, Intr-o intersectie nedirijata, datorita lipsei de vizibilitate un autovehicul intra mai mult in intersectie ca sa se asigure.Alt autovehicul care ... (vezi toată discuția)