avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! Am avut o discuție contradictorie cu o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! Am avut o discuție contradictorie cu o persoană ...

Bună ziua! Am avut o discuție contradictorie cu o persoană despre faptul ca nu i am acordat prioritate și i am lovit mașina. Am solicitat poliția la fața locului, iar măsura pe care au luat o a fost suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 zile(prioritate+accident). Menționez faptul ca nu există avarii la cele 2 vehicule și nu au fost eliberate autorizații de reparații. Am făcut contestație, există șanse să câștig?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:09, 26 Ianuarie 2024
Exista sanse sa cistigati, daca dovediti ca dvs. aveati prioritate si a gresit agentul constatator la intocmirea PV.
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2024
latka, utilizator

Art. 75
Accidentul de circulaţie este evenimentul care întruneşte cumulativ următoarele condiţii:
a) s-a produs pe un drum deschis circulaţiei publice ori şi-a avut originea într-un asemenea loc;
b) a avut ca urmare decesul, rănirea uneia sau a mai multor persoane ori avarierea a cel puţin unui vehicul sau alte pagube materiale;
c) în eveniment a fost implicat cel puţin un vehicul în mişcare;
d) abrogată.

Detalii: [ link extern ]
Pe art. asta ma bazez eu, nu sa dovedesc cine e vinovat.
latka a scris:

Exista sanse sa cistigati, daca dovediti ca dvs. aveati prioritate si a gresit agentul constatator la intocmirea PV.

Da, e un punct de vedere îndreptățit, numai să fiți sigur că, ulterior, persoana cealaltă nu a primit un astfel de document.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fara permis mytyca545 mytyca545 am ramas fara permis la o tamponare in interiorul parcari kaufland desi scrie ca e parcare privata si ca nu isi asuma raspunderea pt incidente help my (vezi toată discuția)
Accident rutier? teonisia teonisia Buna ziua, Intr-o intersectie nedirijata, datorita lipsei de vizibilitate un autovehicul intra mai mult in intersectie ca sa se asigure.Alt autovehicul care ... (vezi toată discuția)
Dosar fuga de la locul accidentului scorpionul10 scorpionul10 Daca am fost scos de sub urmarie penala pentru vatamare din culpa(victima a avut 3 zile ingrijiri), se justifica inca mentinerea incadrarii de fuga de la ... (vezi toată discuția)