avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Scandal privind ordinul Statutul elevului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Scandal privind ordinul Statutul elevului

Buna ziua. La mine la scoala s.a chiulit in jur de vro 50 de elevi. Din statutul elevului reiese ca avem dreptul de a parasi liceul fiind majori. Dar brusc ne trezim ca directoarea vrea sa ne scada nota la purtare si sa ne amendeze 1000 de lei de caciula. Are acest drept? In regulament nu se prevede ca avem voie sa iesim dar totusi in Statutul elevului care e predent pe edu.ro si a fost aprobat de ministerul educatiei avem dreptul.
Cel mai recent răspuns: Daniel Vidoe , Consultant asigurari 10:04, 1 Noiembrie 2019
Eu in locul doamnei director v-as da 2.000 de lei "de caciula", nu 1.000 !!!

1. Scoala raspunde de voi, in timpul programului de studiu (08:30-17:45) sau cat aveti voi programul.
2. Chiulitul de la ora nu este justificat. Orice iesire din unitatea scolara trebuie facuta cu permisie de la un profesor (pe semnatura) sau chiar de la director.
3. Daca da o masina peste vreun elev, scoala va fi trasa la raspundere pentru inconstienta colegilor tai cand s-a chiulit de la ora.

Ca sa raspund si la intrebarea adresata: NU, directoarea nu are dreptul de a va "amenda" pe voi elevii, pentru ca nu are dreptul de a scrie amenzi. Insa poate sa faca o sesizare la politie pentru iesirea nejustificata din incinta scolii. Politia da, are dreptul sa va dea amenzi.

Nu va mai bateti joc de invatamant. Brusc toata lumea are drepturi. Respectati profesorii care stau cate 9 ore pe zi intr-un institut, pentru voi, ca sa va formeze.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la autoaparare ContSters198147 ContSters198147 Recent am primit cateva amenintari prin telefon in care mi se aducea la cunostinta ca urmeaza sa fiu vizitat la liceu de un individ care doreste sa ma vatameze ... (vezi toată discuția)
Transfer interjudetean persoana minora 333 333 Am scris acest subiect si pe \"Dreptul familiei sau probleme juridice de familie\" dar din data ce intrebarile mele necesita cunoasterea anumitor drepturi am ... (vezi toată discuția)
Va rog oferiti-mi un rapspuns 333 333 Deci...Sunt nou pe aici forumuri,am nevoie de niste raspunsuri si va rog sa ma ajutati :(( Eu locuiesc in judetul cluj si prietena mea e din judetul ... (vezi toată discuția)