avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere cu viteza sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere cu viteza sub influenta alcoolului

Recent am fost prins cu viteza de 91 km/h in oras si eram si sub influenta alcoolului. 0.54. Intrebarea mea este daca in instanta o sa se aduca vorba si de amenda de viteza sau doar o sa ma anchetez pentru conducerea sub influenta alcoolului? Multumesc
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Amenda de viteza e cea mai mica grija dupa parerea mea.
Angajati un avocat, pe langa faptul ca cercetarea o sa dureze mult, aceasta se termina cu anularea permisului si inchisoare cu suspendare.


mariustz a scris:

Amenda de viteza e cea mai mica grija dupa parerea mea.
Angajati un avocat, pe langa faptul ca cercetarea o sa dureze mult, aceasta se termina cu anularea permisului si inchisoare cu suspendare.

Exista spete in care nu s-a dispus anularea permisului de conducere si s-a amanat aplicarea pedepsei, deci nu vorbim despre o condamnare cu suspendare/executare. Nu trebuie adusa in discutie de fiecare data cea mai grea pedeapsa aplicata de lege cu suspedare/executare , trebuie sa se tina cont si de alte spete, totul depinde de judecator, de aparare si de circumstantele procesului .

Bine inteles in cazul in care nu exista si alte fapte penale in trecut/prezent, unde s-ar putea ajunge pana la executarea pedepsei .
Adevarat, insa, cel putin la mine in judet pentru bautura din 10 cazuri 9 sunt condamnati.
Tocmai de aia i-am recomandat un avocat, unul bun poate obtine amanarea aplicarii pedepsei, insa trebuie tinut cont ca dat fiind viteza + alcoolemia, e o abatere destul de grava.

Cunosc o persoana care fara avocat a fost condamnata pentru o chestie oarecum banala, agentul a venit la el sustinand ca l-a vazut la volan desi n-are permis, si i-a facut dosar penal urmand sa fie condamnat fara nici o alta dovada.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Noiembrie 2019
mariustz, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale.
Judecatorul tine cont si de cazierul rutier al inculpatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua Constantinion Constantinion Buna ziua azi mi a iesit alcolemia la sange.Prima 1,45 si a doua 1,35.Tinand cont ca nu am mai avut alte antecedente,am 5 copii minori in intretinere si lucrez ... (vezi toată discuția)
Alcool in sange 2,02 sebseb sebseb prima intalnire cu legea , am fost prins stationat , fara accident , fara victime, dosar penal. Ce variante de pedeapsa sa ma astept? mentionez ca depun la ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere m.myu88 m.myu88 Buna ziua. Am fost prins la volan cu alcoolemie de 1,7 pur in sanga la prima iar 1,6 la a doua analiza. Am aflat ca sunt intre anulare si suspendare dar mai ... (vezi toată discuția)