avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere sulta ipoteca legala din cartea funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere sulta ipoteca legala din cartea funciara

In urma unui proces de iesire din indiviziune finalizat in 2004, mama mea, descendent de gradul I, trebuia sa plateasca o sulta egalizatorie in valoare de 2500000 RON, celor 2 nepoti de sora, descendenti de gradul II.
Sulta neplatita la acel moment apare acum in extrasul de carte funciara la capitolul “Sarcini “, in forma:
“intabulare, drept de IPOTECA LEGALA, Valoare 2500000 RON, cu drept de sulta in valoare de 2500000”
1. NEPOT1
2. NEPOT2
Intrebarea pe care ne-o punem in calitate de mostenitori ai mamei (am dezbatut succesiunea) este cum se poate radia aceasta sulta din cartea funciara, in conditiile in care unul dintre cei 2 nepoti ai mamei a decedat si cel mai probabil succesiunea de pe urma lui nu a fost dezbatuta.

Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2019
bibliopod, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 17:23, 3 Noiembrie 2019
Mergeti cu toate actele la avocat.
Va trebui sa achitati sulta sau sa deschideti proces.
Trebuie insa foarte bine analizat cazul.
Va multumesc pentru raspuns. Datorita raspunsului dumneavoastra, mi-am dat seama de eroarea materiala cuprinsa in extrasul de carte funciara. Mai precis, in hotararea judecatoreasca din 2004 este specificata suma, care la acel moment era in ROL si nu in RON cum gresit au inscris cei de la OCPI in extrasul de carte funciara. Valoarea sultei in RON este de 250 lei. Este si greseala mea ca nu am observat asta inainte de formularea intrebarii.
In noile coditii, banuiesc ca ar trebui indreptata eroarea materiala din extras (nici asta nu stiu cum se corecteaza) si dupa aceea sa radiem sulta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Noiembrie 2019
bibliopod, utilizator
Si totusi cum se radiaza aceasta sulta de 250 lei (RON)? Unul dintre nepotii mamei a decedat si nu s-a facut succesiunea in urma lui. Pe cine chemam sa dea declaratie notariala? Sau exista si alta solutie?
Mergeți la un executor și faceți oferta reala de plată pentru plata sultei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"radiere" sulta din cartea funciara pe baza certificatului de mostenitor" bibliopod bibliopod Printr-o hotarare judecatoreasca (ramasa definitiva in 2005) care a avut ca obiect iesirea din indiviziune, au fost atribuite bunuri imobile impartite in ... (vezi toată discuția)
Radiere sulta din cartea funciară tinu78 tinu78 In februarie 2010 in urma unui hotărâri judecătorești sa stabilit plata sultei pentru 5 persoane dintre care si bunica mea care in 2012 a decedat, 2 ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu sulta ion panaite ion panaite Buna ziua tuturor ! As dori si eu un ajutor va rog. Am divortat in anul 2000 iar divortul s-a facut in lipsa pentru ca fosta sotie a plecat pur si ... (vezi toată discuția)