In urma unui proces de iesire din indiviziune finalizat in 2004, mama mea, descendent de gradul I, trebuia sa plateasca o sulta egalizatorie in valoare de 2500000 RON, celor 2 nepoti de sora, descendenti de gradul II.
Sulta neplatita la acel moment apare acum in extrasul de carte funciara la capitolul “Sarcini “, in forma:
“intabulare, drept de IPOTECA LEGALA, Valoare 2500000 RON, cu drept de sulta in valoare de 2500000”
1. NEPOT1
2. NEPOT2
Intrebarea pe care ne-o punem in calitate de mostenitori ai mamei (am dezbatut succesiunea) este cum se poate radia aceasta sulta din cartea funciara, in conditiile in care unul dintre cei 2 nepoti ai mamei a decedat si cel mai probabil succesiunea de pe urma lui nu a fost dezbatuta.
Va multumesc pentru raspuns. Datorita raspunsului dumneavoastra, mi-am dat seama de eroarea materiala cuprinsa in extrasul de carte funciara. Mai precis, in hotararea judecatoreasca din 2004 este specificata suma, care la acel moment era in ROL si nu in RON cum gresit au inscris cei de la OCPI in extrasul de carte funciara. Valoarea sultei in RON este de 250 lei. Este si greseala mea ca nu am observat asta inainte de formularea intrebarii.
In noile coditii, banuiesc ca ar trebui indreptata eroarea materiala din extras (nici asta nu stiu cum se corecteaza) si dupa aceea sa radiem sulta.
Si totusi cum se radiaza aceasta sulta de 250 lei (RON)? Unul dintre nepotii mamei a decedat si nu s-a facut succesiunea in urma lui. Pe cine chemam sa dea declaratie notariala? Sau exista si alta solutie?