avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... accord vecini instalare centrala termica de apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

accord vecini instalare centrala termica de apartament

Buna ziua!
Va rog mult sa imi clarificati o problema Ma mult intr-un bloc cu vecini, majoritatea batrani. Se fac lucrari si sunt foarte deranjati desi se respecta orarul legal- ba mai mult se lucreaza doar pana la ora 14 de luni pana vineri. Acesti vecini nu vor sa dea acele semnaturi pentru instalarea centralei termice. Mai e necesara astazi, 2019, acea lista cu semnaturi? Trebuie obtinute?
Cel mai recent răspuns: alex_element , utilizator 07:46, 4 Noiembrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In prezent cum se face incalzirea, cu centrala de bloc sau de la termocentrala orasului ?
Este nevoie de avizul vecinilor daca doriti sa va debransati de la instalatia actuala si sa va instalati centrala proprie. Avizul este util si pentru alimentarea cu gaz metan a centralei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru debransarea de sistemul centralizat de incalzire (termocentrala orasului) aveti nevoie de acordul asociatie de proprietari si, dupa caz, de semnaturile vecinilor pe verticala si orizontala (stanga, dreapta, deasupra, dedesubt).
Pentru instalatia de gaz metan (care va alimenta centrala) aveti nevoie de acordul presedintelui asociatiei de proprietari in vederea modificarii spatiilor comune din bloc.
Pentru detalii suplimentare, luati legatura cu furnizorul de gaze si, respectiv, furnizorul de agent termic.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procedura legala de acord debransare de la sistemul centralizat furnizare utilitati si instalare centrala individuala prevede obligatia ca solicitantul sa depuna la dosar dovada acorrdului adunarii generale exprimat prin hotararea participantilor la adunare
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ynocentta: la ce procedura legala va referiti?
Furnizorul de agent termic cere acordul asociatiei de proprietari, iar legea asociatiilor de proprietari specifica ca acordul de debransare se poate obtine doar in urma unei adunari generale. Nu se specifica nicaieri faptul ca dosarul trebuie sa contina dovada faptului ca acordul a fost obtinut in urma unei adunari generale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare termica instalare centrala gaz luiza44 luiza44 buna ziua, Doresc si eu anumite raspunsuri daca se poate: Doresc sa-mi trag gaz in apartament pentru a folosi centrala proprie pe gaz si nu reusesc sa scap ... (vezi toată discuția)
Montare centrala intr-un apartament de bloc manolacheflorentina manolacheflorentina Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce anume pasi trebie urmati pentru a-mi putea monta centrala intr-un apartament dintr-un bloc. Va multumesc (vezi toată discuția)
Probleme asociatie debransare si instalare centrala termica pe gaz poki poki Buna ziua! Am cumparat un apartament vechi care este bransat la sistemul comun de incalzire si deoarece doresc sa-l renovez as dori sa montez si centrala ... (vezi toată discuția)