Buna. Cum se procedeaza in urmatoarea situatie. Executare silita. Executorul trimite la casa de pensii si banca acte necesare propririi. Mai solicita la OCPI consemnarea unui imobil. Ulterior creditorul retrage executarea. Se restituie sumele proprite si creditorul primeste o hartie – Inchiderea dosarului. Dar executorul nu trimite nimic la casa de pensii, banca, OCPI (in CF imobilul figureaza cu „sarcini”)Apoi nemernicul iasa la pensie lasand totul „in aer”. Ce este de facut?
În hârtia pe care ați primit-o cu închiderea dosarului trebuie să apară motivul pentru care executarea silită a încetat.
Cf. art. 703 din Codul de procedură:
(1) Executarea silita inceteaza daca:
1. s-a realizat integral obligatia prevazuta in titlul executoriu, s-au achitat cheltuielile de executare, precum si alte sume datorate potrivit legii;
2. nu mai poate fi efectuata ori continuata din cauza lipsei de bunuri urmaribile sau a imposibilitatii de valorificare a unor astfel de bunuri;
3. creditorul a renuntat la executare;
4. a fost desfiintat titlul executoriu;
5. a fost anulata executarea.
În funcție de motivul încetării veți putea cere ridicarea popririlor (doar să nu fie dosarul închis în baza alin.2 art 703 Cpc).
Alin.3 (am aratat asta - creditorul a renuntat). Problemele sunt la banca - contul de proprire nu este anulat, laOCPI - imobilul este consemnat in CF cu Sarcini si la Casa de pensii, deoarece nu s-au trimis actele necesare.
revin, poate, mai explicit. sa depus contestatie la executare iar, inainte de finalizarea dosarului, creditorul a RENUNTAT la executarea silita. Sumele proprite au fost returnate (posibil ca taxa respectiva sa fost platita de creditor - oricum nu asta "doare") Intrebarea este: care este modalitatea de a rezolva problemele nefinalizate de un executor iesit la pensie. mai specific odata: este incident alin.3 art.703. cum se poate indreta ceea ce nu a finalizat executorul?