avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita ... lasata „de izbeliste”
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita ... lasata „de izbeliste”

Buna. Cum se procedeaza in urmatoarea situatie. Executare silita. Executorul trimite la casa de pensii si banca acte necesare propririi. Mai solicita la OCPI consemnarea unui imobil. Ulterior creditorul retrage executarea. Se restituie sumele proprite si creditorul primeste o hartie – Inchiderea dosarului. Dar executorul nu trimite nimic la casa de pensii, banca, OCPI (in CF imobilul figureaza cu „sarcini”)Apoi nemernicul iasa la pensie lasand totul „in aer”. Ce este de facut?
În hârtia pe care ați primit-o cu închiderea dosarului trebuie să apară motivul pentru care executarea silită a încetat.

Cf. art. 703 din Codul de procedură:

(1) Executarea silita inceteaza daca:
1. s-a realizat integral obligatia prevazuta in titlul executoriu, s-au achitat cheltuielile de executare, precum si alte sume datorate potrivit legii;
2. nu mai poate fi efectuata ori continuata din cauza lipsei de bunuri urmaribile sau a imposibilitatii de valorificare a unor astfel de bunuri;
3. creditorul a renuntat la executare;
4. a fost desfiintat titlul executoriu;
5. a fost anulata executarea.

În funcție de motivul încetării veți putea cere ridicarea popririlor (doar să nu fie dosarul închis în baza alin.2 art 703 Cpc).
Alin.3 (am aratat asta - creditorul a renuntat). Problemele sunt la banca - contul de proprire nu este anulat, laOCPI - imobilul este consemnat in CF cu Sarcini si la Casa de pensii, deoarece nu s-au trimis actele necesare.
De ce a incetat executarea? A incetat in baza art. 703 alin. 1 punctul 2? Daca da, sunt incidente prevederile art. 705 alin. 1 CPC.
revin, poate, mai explicit. sa depus contestatie la executare iar, inainte de finalizarea dosarului, creditorul a RENUNTAT la executarea silita. Sumele proprite au fost returnate (posibil ca taxa respectiva sa fost platita de creditor - oricum nu asta "doare") Intrebarea este: care este modalitatea de a rezolva problemele nefinalizate de un executor iesit la pensie. mai specific odata: este incident alin.3 art.703. cum se poate indreta ceea ce nu a finalizat executorul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Când se termină o executare silita? softloom softloom Buna ziua. Am o proprire pe salariu si întrebarea mea este dacă cu fiecare luna in care mi se trage din salariu, se scade din suma poprită? Nu înțeleg ... (vezi toată discuția)
Renuntare executare silita elena84 elena84 Buna ziua. in 2007 am luat un credit de nevoi personale in valoare de 32.500 Ron. Dupa 2 ani nu am mai putut plati, creanta a fost vanduta catre Secapital , ... (vezi toată discuția)
Plangere la ocpi sau contestatie la executare? dandanaua dandanaua Debitorul datoreaza o suma creditorului in baza unui titlu executoriu-hot.jud.De buna voie, consemneaza suma la cec printr-un executor judecatoresc.Dupa ... (vezi toată discuția)