avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cesiune de creanta a salariilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cesiune de creanta a salariilor

doar ce m-am inscris la avocatnet.com.
am o problema
actionarul majoritar vrea sa plateasca salariatii incheiind cu ei contracte de cesiune a dreptului salarial pe luna respectiva
e legala forma?
daca nu cum se poate face
Cel mai recent răspuns: gennny2003 , utilizator 07:43, 2 Iunie 2006
Avocatnet.ro - asa e adresa siteului.

Cat despre intrebarea dumneavoastra, nu o inteleg. Mai bine explicati situatia practica, sa ne dam seama ce vrea sa faca angajatorul dumneavoastra.
este vorba despre o societate pe actiuni
salariatii nu si-au mai luat banii de 2 luni alte facturi nu mai au de incasat
oamenii sunt revoltati
si atunci actionarul majoritar a propus sa plateasca el salariile dar sub forma unui contract de cesiune a obligatiei salariale pe o luna semnat intre actionar si fiecare salariat in parte
sa ma impusti si eu nu ma prind.

adica actionarul plateste salariatilor banii in locul societatii si apoi ramane ca actionarul sa se indrepte cu o actiune contra societatii pt. plata crentei ??
cum vine asta ?
Tot nu se intelege ce vrei sa ti se explice.
In caz de colaps al societatii actionarul poate imprumuta societatea si apoi aceasta sa achite din aceasta suma salariile. Actionarul poate recupera banii in baza contractului de imprumut intr-un termen pe care il stabilesc de comun acord. In plus daca firma intra in faliment poate sa-si recupereze banii.
actionarul e majoritar , salariatii nu mai vor sa miste un deget pana nu li se platesc salariile, atunci majoritarul vrea sa le dea bani dar la masa credala sa vina primul, pentru ca daca face imprumut mai vede banu NU , pentru vin mai intai salariile , fiscul si apoi creditele , ei si vreau sa zic ca societatea nu mai are nimic ce sa execute pentru salarii si fisc , mai ales de imprumuturile luate nu mai are sigur
Ei si in contextul asta ce valabilitate are un contract de cesiune intre salariat si majoritar cu obiectul contractului -dreptul salarial pe o luna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionarede creanta pentru dreptul salarial gennny2003 gennny2003 am si eu o problema salariile nu au din ce sa le plateasca , soc e in prag de faliment si atunci s-a gandit actionarul majoritar sa dea salariile dar sub forma ... (vezi toată discuția)
Rascumparare actiuni irina s irina s Fiind actionar minoritar la o societate comerciala pe actiuni, am cerut societatii rascumpararea actiunilor mele. Pina in prezent nu am primit banii pentru ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut firma MATGAB MATGAB Am facut un contract de imprumut cu o firma, care are ca activitate gradinita si afterschool.-6000 Euro. In acelasi timp am facut si o Promisiune de cesiune de ... (vezi toată discuția)