avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Redobandirea permisului de conducere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Redobandirea permisului de conducere

In aceste conditii ce sanse am?

pedeapsa de 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă comisă la data de 01.09.2017. În baza art. 67 alin. 1 Cp, interzice inculpatului pe o perioadă de 1 an, cu titlu de pedeapsă complementară, drepturile prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi i Cp, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a conduce vehicule – în sensul art. 6 pct. 6 din OUG 195/2002, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, conform art. 68 alin. 1 lit. b Cp. În baza art. 65 Cp, interzice inculpatului cu titlu de pedeapsă accesorie, drepturile prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi i Cp, a cărei executare se suspendă pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei principale. În baza art. 91 Cp, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe o durată de 2 ani, termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 92 Cp. În baza art. 93 alin. 1 Cp, pe durata termenului de supraveghere, condamnatul va respecta următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. a Cp, impune condamnatului să execute obligaţia de a urma un curs de calificare profesională. În baza art. 93 alin. 3 şi 4 Cp, pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile. Desemnează SC Amenajare Edilitară ?i Salubrizare SA Sector 5 şi Direc?ia Generală de Asisten?ă Socială ?i Protec?ie a Copilului Sector 5, ca entităţi din cadrul comunităţii unde urmează să execute obligaţia de a presta munca neremunerată în folosul comunităţii. În temeiul art. 404 alin. 2 Cpp, pune în vedere condamnatului dispoziţiile art. 96 Cp, şi îi atrage atenţia asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere, ale neexecutării obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere privind revocarea suspendării şi executarea pedepsei. În baza art. 274 alin. 1 Cpp, obligă inculpatul la plata sumei de 800 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am primit urmatorea sentinta: solutia pe scurt: În ... blvckadda blvckadda Buna ziua! Am primit urmatorea sentinta: Solutia pe scurt: În temeiul art. 396 alin. (2) C.pr.pen. rap. la art. 336 alin. (1) C.pen., cu aplic. art. 396 ... (vezi toată discuția)
Condamnare dosar alcool la volan nelamuriri Cotin1994 Cotin1994 Complet: P1*-CAMERA PRELIMINARA+FOND-AMANARI Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1 Cp cu aplic. ... (vezi toată discuția)
Se poate plati cumva, condamnarea la zile in folosul comunitatii? Nikymary Nikymary Ce pot intelege din hotararea aceata:05.02.2019 Ora estimata: 09:00 Complet: 2-P Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia pe scurt: In ... (vezi toată discuția)