avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza medico-legala
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza medico-legala

Buna ziua,am nevoie de o expertiza medico legală, pentru dosarul asigurării, pentru recuperarea daunelor provocate un urma unui accident rutier produs in Cehia.mi-au spus ca se poate obține depunand o cerere la poliție, pentru ordonanța.in urma acestui act se deschide urmărirea penală a șoferului ,ceea ce nu doresc. Mai am vreo solutie?de ce este implicată poliția română daca accidentul este produs în altă țară???Mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Ankkat , utilizator 22:50, 28 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Posibil sa existe incheiat un protocol in acest sens la nivelul institutiilor de politie din Cehia si Romania. Va trebui sa va documentati la politie. Lucrurile se pot complica daca nu doriti sa deschideti actiune penala.
Expertiza medico-legala poate fi dispusa de procuror, politist judiciar sau instanta de judecata.
Daca mai aveti semne si nu au trecut 30 zile va puteti scoate la cerere un certificat 39 lei,la institutia medico legala de domiciliu din buletin... fara politie.

Dar daca au trecut peste 30 zile conform legislatiei specifice m.l. din tara noastra se poate face expertiza medico legala doar la solicitarea organului judiciar roman.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura despagubire victima accident rutier croivali croivali pe data de 08 08 2014 ora 16.10 ma intorceam de la serviciu impreuna cu 3 colegi unul sofer ..pe drum a avut loc un accident foarte grav soferul a pierdut ... (vezi toată discuția)
Accident auto în spațiul european Adrian3094 Adrian3094 Bună ziua, fiica mea a fost implicata într-un accident auto în Bulgaria in urma cu 2 săptămâni ca și pasager într-o mașină. În urma acestui incident ... (vezi toată discuția)
Victima accident auto - despagubiri rca teodon teodon Buna ziua. Va supun atentiei urmatorul caz : la volan fiind,am fost implicat intr-un accident de circulatie produs din vina altui conducator auto,cu ... (vezi toată discuția)