avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata

Buna seara .Sunt nascuta in data de 07.09.1956.Vechime in munca am 33 ani si 9 luni din care 18 ani in invatamant -cadru didactic auxiliar.As dori sa stiu daca ma pot pensiona anticipat?.Care este diminuarea?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 17:57, 2 Decembrie 2009
Puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta incepand cu Septembrie 2016, adica la implinirea varstei de 60 ani iar de pensie anticipata partiala incepand cu Septembrie 2011, adica la implinirea varstei de 55 ani.

Pana iesiti dumneavoastra la pensie se mai schimba legea , anul viitor fiind pregatita o asemenea modificare , in sensul crestei varstei de pensionare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata cadru didactic ContSters124954 ContSters124954 Buna ziua, stiu ca in decursul ultimilor ani legea pensiilor s-a schimbat de mai multe ori, eu nu reusesc sa gasesc o varianta finala, de aceea va rog sa ma ... (vezi toată discuția)
Calculare pensie anticipata partiala lorennna2000 lorennna2000 Buna ziua .Nascuta 04.1957 31 ani vechime in munca din care 9 ani la spital ca asistenta medicala 1982-1991, -- in invatamant din 1991 si pana in ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata anca samu anca samu Sunt nascuta la 16.06.1956, am o vechime totala de 32 ani din care 3 ani si 7 luni somaj.Pot beneficia acum de pensionare anticipata partial,? deoarece anexa ... (vezi toată discuția)