avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Bună ziua,
Va rog sa ma lamuriti daca se poate cu situatia de mai jos.:
Sotia este in concediu de crestere copil pina la 3 ani (copil cu handicap).
Am cerut informatii referitor la stimulentul de insertie,adica daca cele 60 de zile se calculeaza anterior expirarii certificatului de handicap 14.10.2020 sau snterior implinirii varstei de 3 ani a copilului respectiv 01.11.2019?
Raspunsul primit a fost ca pina la data de 14.10.2020, adica data expirarii certificatului de handicap cu conditia ca si copilul sa aiba certificat de handicap pe perioada acordarii stimulentului, adica pina la varsta de 4 ani.
Noi nu avem de unde sa stim cu 60 de zile inainte de expirarea certificatului daca situatia va fi aceasi.
Adica depunand documentele pentru stimulent si renuntand la indemnizatie pentru cele 2 luni sa nevtrezim apoi ca copilul nu mai este incadrat in grad de handicap situatia fiind alta.
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2019
Liviu Capatina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liviu Capatina , utilizator 19:35, 4 Noiembrie 2019
Pentru stimulent, termenul se calculeaza anterior implinirii varstei de 3 ani a copilului respectiv 01.11.2019.

Probabil vi s-a spus ca pana la 14.10.2020 veti primi stimulent daca copilul nu mai este incadrat in grad de handicap dupa aceasta data.

"Probabil vi s-a spus ca pana la 14.10.2020 veti primi stimulent daca copilul nu mai este incadrat in grad de handicap dupa aceasta data."

Multumesc pentru raspuns.

Daca copilul nu va fi incadrat in grad de handicap, nu va mai primi stimulentul dupa data de 14.10.2020? Asta vroiam sa stiu.

Intr-adevar, daca copilul nu va mai fi incadrat in grad de handicap, nu veti mai primi stimulentul dupa data de 14.10.2020.

Cornel Vasile a scris:

Intr-adevar, daca copilul nu va mai fi incadrat in grad de handicap, nu veti mai primi stimulentul dupa data de 14.10.2020.

Multumesc pentru lamuriri.
O seara frumoasa si multa sanatate va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie pentru copil cu handicap iolanda15 iolanda15 Buna ziua! Am o fetita incadrata in grad de handicap pentru care beneficiez de concediu de cresterea copilului cu handicap pana la implinirea de catre acesta ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie pentru copil incadrat in grad de handicap usor ancaelename ancaelename Buna ziua! Stimulentul de insertie se acorda pana la 4 ani ( copil incadrat in grad de handicap) daca acesta are certificat de incadrare valabil pana la 4 ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil kennya kennya Buna ziua sunt in CCo pana la implinirea varstei de 2 ani.as dori sa ma angajez la o alta societate.m-am interesat si mi s-a spus ca o sa iau stimulentul de ... (vezi toată discuția)