avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie nerezident
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie nerezident

Buna ziua,
Comparand extrasul de cont de la banca (unde imi depun pensia -talon mov) apare discrepanta intre pensia minima la care am dreptul si sumele trimise de Casa locala de pensii la contul meu din banca. Am facut cunoscut asta Casei locale de pensii si… liniste totala. Vreau drepturile care mi se cuvin . Ce trebuie sa fac pentru asta in conditiile in care Casa locala de pensii nu raspunde la email ale mele? Din punct de vedere legal am dreptul sa dau in judecata Casa Locala de pensii pentru incalcare in mod repetat si cu buna stinnta a drepturilor mele la pensie minima? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: braxton11 , utilizator 13:49, 7 Noiembrie 2019
Mergeți în audiență la director să clarificați situația.
Poate aveți o poprire pe pensie de la un creditor.

Puteți depune și o petiție scrisa la Casa de Pensii, direct la secretariat, și cereți număr de înregistrare.
Răspunsul scris va veni în termen de 30-45 de zile.
Multumesc Dapix.
Am lamurit problema cumva. Nu am dreptul la pensie minima pentru ca am domiciliu stabil in Statele Unite ( (OUG nr 6/2009) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talon mov pensie maryelena maryelena Buna ziua ,va rog sa mi spuneti si mie daca mai este obligatoriu ridicarea talonului ptr cei care au optat pensia pe card .Am o mare problema tatal meu fiind ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! pensia primita pe card poate fi sistată dacă nu ... andapaun andapaun Bună ziua! Pensia primita pe card poate fi sistată dacă nu au fost luate de la poștă ultimele trei cupoane mov? Sau poate fi sistată abia după mai multe ... (vezi toată discuția)
Poprire cont pensie gr 3 Cod1958 Cod1958 Pensia mea de invaliditate gr 3 este de 520 roni , intrebarea este , daca ANAF ul poate pune poprire pe acest venit din cont si care i procedura in situatia ... (vezi toată discuția)