avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Penalitati pentru factura primita cu intarziere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Penalitati pentru factura primita cu intarziere

Buna seara! As dori sa obtin raspunsul dumneavoastra pentru urmatoarea situatie: Exista un contract de scolarizare incheiat cu o scoala, iar facturile se emit in avans pentru orele de scolarizare (pachete de cate 15 ore). Scoala imi emite o factura in data de 03.10.2019. (a 3-a factura de la semnarea contractului) Eu nu primesc factura in niciun mod, desi emitentul pretinde ca a trimis prin e-mail. Nu sunt anuntat in niciun mod despre emiterea acelei facturi. Astazi, 04.11.2019 primesc o fisa de client impreuna cu o factura de penalitati.
Nu mi se pare normal sa achit penalitati pentru o factura despre care nici nu stiam ca exista. Mai mult, in contract nu este vorba despre vreun calendar de plati pe care eu sa nu il fi respectat. Ce este de facut in acest caz?
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2019
costin1983, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Verificati prevederile contractuale si vedeti ce se prevede in legatura cu modalitatea de comunicare a facturii.

Ulterior, trimiteti o notificare catre scoala prin care ii aduceti la cunostinta ca nu ati fost incunostintati despre emiterea facturii si eventual, solicitati sa va faca dovada transmiterii facturii.

Achitati factura emisa, fara penalitatile de intarziere, pana la clarificarea situatie.

O zi buna,
Av. Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz comunicare factura emisa costin1983 costin1983 Buna seara, Ma puteți sfătui vă rog care este cea mai bună modalitate de a obtine o factura fiscala ce a fost emisa si achitata, dar necomunicata? La o ... (vezi toată discuția)
Eliberarea garantiei de buna executie adela.szekely adela.szekely Cum se restituie garantia de buna executie aferenta unui contract de prestari servicii, constituita in contul deschis de liderul asocierii, la trezorerie? Pe ... (vezi toată discuția)
Facturi emise fara contract si facturi restante facturi achitate tamasmrs tamasmrs 1. Daca exista o factura restanta ( de ex emisa in ianuarie 2008) se pot achita/incasa facturile ulterioare fara a fi achitata cea restanta? 2. In ce baza se ... (vezi toată discuția)