avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Refuz comunicare factura emisa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Refuz comunicare factura emisa

Buna seara,
Ma puteți sfătui vă rog care este cea mai bună modalitate de a obtine o factura fiscala ce a fost emisa si achitata, dar necomunicata? La o lună de la emiterea facturii in cauza mi-a fost transmisa o fișă de client împreună cu o factură de penalități, dar factura generatoare de penalități nu a fost niciodată transmisă. Evident ca recunosc acea factura si drept urmare am achitat-o imediat. Nu voi recunoaște in schimb factura de penalități si cred ca nu greșesc ca procedez așa. Am încercat sa comunic prin e-mail cu persoanele in cauză si de o luna nu am primit niciun răspuns. În urmă cu o săptămână am trimis prin posta cu confirmare de primire aceeași solicitare. Încă nu apare nimic. Ce este de făcut mai departe?
Va mulțumesc,
Buna ziua,

Trimiteți o notificare prin care aduceți la cunoștința eminentului facturii faptul ca aceasta a fost achitata, cu dovada aferentă și, totodata, aduceți la cunoștința faptul ca nu se impunea aplicarea penalităților și ca le contestați. Vedeți și in contract care este modalitatea de lucru, respectiv, de contestate a sumelor datorate, sa nu fie stipulat vreun termen pentru contestarea acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati pentru factura primita cu intarziere costin1983 costin1983 Buna seara! As dori sa obtin raspunsul dumneavoastra pentru urmatoarea situatie: Exista un contract de scolarizare incheiat cu o scoala, iar facturile se emit ... (vezi toată discuția)
PenalitĂȚi facturi chirie - pers juridice raluca.nutu raluca.nutu Buna ziua! Rog opinii! S-a încheiat un contract de închiriere spatiu punct lucru, între 2 societăți, cu clauze care prevăd ca plata chiriei se face la ... (vezi toată discuția)
Mai pot recupera debitul? Andrei T Andrei T daca facturile pe care trebuia sa le incasez s-au prescris mai exista vreo posibilitate de a recupera banii? pe dreptul comun sau alta modalitate? Va ... (vezi toată discuția)