avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... PENALITĂȚI FACTURI CHIRIE - pers juridice
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

PENALITĂȚI FACTURI CHIRIE - pers juridice

Buna ziua! Rog opinii!
S-a încheiat un contract de închiriere spatiu punct lucru, între 2 societăți, cu clauze care prevăd ca plata chiriei se face la 5 zile de la primirea facturii si ca factura se emite pana pe data de 20 a lunii.

In urma unei perioade contractuale de 10 luni in care au fost intr-adevăr unele întârzieri generate majoritar de faptul ca facturile se predau la punctul de lucru fără a fi Comunicate și la sediu sau prin email, nu s-au făcut somații, notificări, și nu s-a solicitat plata penalităților de întârziere după fiecare întârziere. După ce am solicitat sa reziliem contractul de închiriere Înainte de termen, proprietarul a emis factura de penalități aferenta tuturor facturilor emise, penalități calculate luând in considerare ca data a comunicării data emiterii facturii, și au trimis-o pe curier iar noi nu am refuzat-o deoarece trebuia sa eliberam spațiul iar refuzul ei putea genera tensiuni și impedimente in acest sens in contextul in care rezilierea amiabila din motivul ca dotările spatiului vechi/deteriorate, care nu s-au putut constata la preluarea spațiului ne împiedicau desfășurarea activității , au fost refuzate complet.

Menționez ca la predarea facturilor, se solicita semnătura și stampila de primire fără a nota informații despre data comunicării sau fără a avea un număr de ieșire din firma lor(pe documente nu apare) și fără a avea noi vreun număr de intrare in firma a documentului la data primirii.

Am dori sa contestam in instanța factura pentru ca este imensa și pentru ca deși suntem bine intenționați și am plati ce este corect, nici măcar noi nu putem stabili concret care sunt penalitatile pe buna dreptate datorate deoarece nu putem determina care este data primirii facturii.

Menționez ca in contract mai este stipulat :
4.8.Notificari și comunicări
Toate notificarile si comunicarile cerute sau permise a se face sub prezentul
Contract vor fi considerate ca fiind facute daca au fost comunicate la sediul partii înscris In acest contract sau daca au fost facute prin once mijloc care permite sa se faca dovada primirii de catre partea careia ii este adresata notificarea sau comunicarea. In acest sens, daca una dintre parti își modifica sediul social va trebui sa notifice celeilalte parti modificarea sediului.
Atunci cand o notificare se inmaneaza, ea se considera primita in ziua primirii
(atunci cand este vorba de o zi lucratoare) sau prima zi lucratoare urmatoare zileI înmânării (dacă a fost primita intr-o zi nelucratoare); atunci cand este vorba de o scrisoarerecomandata cu confirmarede primire,aceasta notificare se considera primita la data inscrisa pe confirmarea de primire; daca este vorba de o notificare transmisa
prin fax e-mail, ea se considera primita in ziua transmisiei (daca s-a transmis intr-o zi lucratoare)sau prima zi lucratoare succesiva transmisiei(daca transmisia s-a efectuat intr-o zi nelucrătoare ).

Acestea fiind notate cum poate face dovada comunicării facturii? Sunt șanse de câștig?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:21, 31 Mai 2020
Daca nu s-a procedat legal si contractual se va stabili suma reala in baza probelor la proces.
Fiind un proces pe acte trebuie analizate actele si intreaga situatie de fapt cu apararile tuturor partilor asa cum va proceda si instanta de judecata.
Asa se procedeaza.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am inteles, asa a fost si sugestia mea sa clarificam in instanta, insa fiind mare suma este posibil ca proprietarul sa recurga la cererea deschiderii procedurii de insolventa , lucru care ne-ar afecta enorm in relatia cu bancile creditoare si furnizorii , mai ales in contextul economic actual.
Multumesc pentru raspuns!
Încercați sa achitați cât sa nu întrați în insolventa.
Exista și probleme.legale ca să fie simplu altfel.
Încercați sa mergeți cu actele la avocat dacă nu ajunge sa.platiti o parte din bani ca să va caute o soluție juridica.
Va fi greu de găsit ceva daca eu nu vad nimic clar acum care sa va ajute.
Însă, avocații tocmai prin gândirea dinamica se deosebesc de altii și p0ate ca ati rezolva ceva cu actele pe masa.
Fără acte nu merge pentru ca trebuie analizată situația.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Penalitatile de neplata in termen trebuie consemnate in facturile urmatoare iar nu cumulate la incheierea contractului. Sa fie sanatosi! Vor pierde in instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Forma transmitere notificare radu_mc radu_mc daca transmit o notificare prin fax, cum pot dovedi apoi ca cealalta parte a primit notificarea? cealalta parte poate spune ca a primit altceva in loc de ... (vezi toată discuția)
Penalitati prin procedura somatiei de plata ssp_ro ssp_ro Buna ziua. In calitate de persoana fizica am in incheiat un contract de prestari servicii cu o soc.comerciala care urma sa execute lucrari de finisare ... (vezi toată discuția)
Modificare contract colaborare selina123 selina123 Buna seara, Am o problema: am un contract de colaborare in desfasurare cu o firma. Termenul de plata pentru serviciile prestate este de 20 de zile. Acum, ... (vezi toată discuția)