avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mi-am ținut fiul, nora și nepotul ani de zile și ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mi-am ținut fiul, nora și nepotul ani de zile și le-am dat toate bunurile mele, cu speranța că la bătrânețe au grijă de mine, dar au vândut tot și au plecat lăsându-mă fără nimic. Pot recupera ceva din ce le-am dat?

De la 18 ani l-am tinut pe fiul meu cu nora si un nepot- eu singura pana la 40 ani -sperand ca la batranete au grija de mine. Le-am dat casa -apartament mobila totul-pe numele lui a fiului-am lucrat in Italia si lunar am trimis sau am dus tot salariul lor ... acum ei au vandut apartamentul si s-au mutat in Danemarca unde au cumparat casa -lasandu-ma fara casa fara nimic-nici nu imi permit sa ii vizitez.

As vrea sa cer casa -si tot ce le-am dat -cum eu i-am intretinut pana la 40 - ani- nu credeam ca raman pe drumuri- ce pot face --? Pot merge in Danemarca sa iau tot ce este al meu...pot cere toti bani ce le.-am dat si intretinut ?
Multumesc din suflet.... mai nou imi spune sa merg la azil--ajutati-ma va rog-multumesc
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
din moment ce le-ați ”dat casa, apartament și mobilă”, acestea nu mai sunt ale Dvs., deci nu le puteți lua nimic.
dacă sumele nu au fost date cu titlu de împrumut, nu le puteți recupera.
multumesc mult
13 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeți la un avocat, copilul major este obligat sa își întrețină părintele aflat în nevoie. Nu vor sa ii vizitați ca să nu le aflați adresa și sa ii puteți executa dacă e obligat de instanta sa va întrețină.
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si legislatia din Danemarca obliga copiii sa-si intretina parintii daca sint in situatia sa aiba nevoie de ajutor. Vorbiti cu un avocat sa deschida procedura in Romania pentru ajutor intretinere si se va face procedura rogatorie cu autoritatile de acolo.
4 din 16 utilizatori consideră
acest răspuns util
eulica a scris:
De la 18 ani l-am tinut pe fiul meu cu nora si un nepot- eu singura pana la 40 ani -sperand ca la batranete au grija de mine. Le-am dat casa -apartament mobila totul-pe numele lui a fiului-am lucrat in Italia si lunar am trimis sau am dus tot salariul lor ... acum ei au vandut apartamentul si s-au mutat in Danemarca unde au cumparat casa -lasandu-ma fara casa fara nimic-nici nu imi permit sa ii vizitez.
As vrea sa cer casa -si tot ce le-am dat -cum eu i-am intretinut pana la 40 - ani- nu credeam ca raman pe drumuri- ce pot face --? Pot merge in Danemarca sa iau tot ce este al meu...pot cere toti bani ce le.-am dat si intretinut ?
Multumesc din suflet.... mai nou imi spune sa merg la azil--ajutati-ma va rog-multumesc

Stimată Doamnă! Copilul Dvs. se pare că nu avea nevoie de "bunuri" ci de dragoste de mamă. Dacă acum când aţi înaintat în vărstă, aşteptaţi "recompense" e în zadar. Dacă s-au mutat în Damemarca înseamnă că i-aţi învăţat să-şi ducă viaţa după o zicere a vechilor romani (nu ROMÂNI): Ubi benne, Ibi Patriae!. Adică: Unde mi-e bine, acolo îmi e Patria! Ceea ce este în conflict şi cu Iubirea de Ţarină a românilor şi cu una dintre cele 10 Porunci ale Decalogului Creştin: Cinteşteţi Părinţii!
Părerea mea este ca să nu mai cheltuiţi bani pe avocaţi şi procese "inerminabile"! Vedeţi-vă de viaţă, dacă mai aveţi puteri, şi IUBIŢIVĂ fiul şi nepotul şi de aveţi cum adăpostiţivă la un Cămin de Bătrâni, dacă altă cale nu aveţi.

Alte discuții în legătură

Am donat toți banii fiicei mele pentru cumpărarea unui case , am act de donație a banilor , dar acum fata se poartă foarte urât cu mine mă înjură și e MarianaAlupei MarianaAlupei Am act de donație a banilor pentru jumătate din casă ( un alt apartament ) a fiicei mele , care acum se poartă foarte urât cu mine , cum pot să reintru ... (vezi toată discuția)
Nerespectare act de donatie marinica71 marinica71 buna seara! sunt vaduv iar singurul meu copil a decedat si nu a avut copii. am hotarat sa las apartamentul prin donatie cu habitatie nurorii mele si unei ... (vezi toată discuția)
Donație gabrielion gabrielion Buna ziua!Dupa ce parintii au donat un apartament unicului copil,cu conditia de uzufruct iar intre timp tatal a decedat,se mai poate ataca in vreun fel ... (vezi toată discuția)